«Cert.lv» jūnijā reģistrējis 93 673 apdraudētas unikālās IP adreses

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jūnijā reģistrētas 93 673 unikālas IP adreses, kas bija pakļautas kādam kibertelpas apdraudējumam, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Pētījuma dati liecina, ka unikālajām IP adresēm visbiežāk reģistrētas konfigurācijas nepilnības, kuru skaits sasniedza 70 364 gadījumus. Kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 12 773, bet 9552 ir citi apdraudējuma gadījumi. Neviens incidentu skaits nav reģistrēts par pakalpojumu pieejamību.

Savukārt visbiežāk ļaunatūras izplatībā reģistrēta «Botnet» ļaundabīgā koda grupa, kurai reģistrēja 8821 gadījumus, bet 2074 bija «Conficker» un 1099 gadījumi bija «Iotmirai» ļaundabīgā koda grupa.

Lai sniegtu pilnvērtīgāku Latvijas kibertelpas pārskatu un nodrošinātu datu starptautisku salīdzināmību, no 2017.gada 1.janvāra incidentu uzskaitei «Cert.lv» izmanto starptautiski lietotu incidentu taksonomiju. Statistikā visi reģistrētie un apstrādātie incidenti tiek uzskaitīti vienkopus, sadalot tos pa apdraudējumu veidiem, piemēram, ļaunatūra, ielaušanās, krāpšana, kā arī pa infekciju, piemēram, «Conficker», «Zeus», «Mirai», un ievainojamību, piemēram, «Opendns», «Openrdp» tipiem.

«Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu