Aptauja: Horvātijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās nav skaidra uzvarētāja

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Horvātijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās svētdien neviena partija nav izcīnījusi pārliecinošu uzvaru, kas visticamāk nozīmē politiskās nenoteiktības turpināšanos, liecina nobalsojušo vēlētāju aptauja.

Telekanāla HRT veiktā aptauja liecina, ka divi galvenie politiskie bloki, kas izveidojušies ap sociāldemokrātiem (SDP) un labēji centrisko Demokrātisko savienību (HDZ), katrs izcīnījis 57 līdz 58 no 151 vietas parlamentā.

Trešajā vietā saskaņā ar nobalsojušo vēlētāju aptauju ierindojusies jaunpienācēja valsts politiskajā arēnā partija «Most» («Tilts»), izcīnot 11 vietas parlamentā.

Iepriekšējās vēlēšanas notika pagājušā gada novembrī, un pēc ilgstošām sarunām janvārī labēji centriskā HDZ noslēdza koalīcijas līgumu ar «Most».

Taču koalīcijā valdošā spriedze un iekšējās pretrunas jūnijā noveda pie Tihomira Oreškoviča valdības krišanas.

Valdības piecu mēnešu ilgā pastāvēšanas laikā Horvātijā tika piedzīvota pieaugoša neiecietība, tostarp uzbrukumi neatkarīgajiem medijiem un minoritātēm.

Šajā laikā pasliktinājās arī Horvātijas attiecības ar Serbiju, Belgradai apsūdzot Zagrebu «nacisma atdzimšanā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu