Hospitāļu ielas kaimiņu svētki jau trešo gadu!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Šogad jau trešo reizi tiek rīkoti Hospitāļu ielas kaimiņu svētki. Svētku mērķis ir iepazīt, saliedēt un iepriecināt Brasas apkaimes iedzīvotājus! Svētkos varēs gan izsportoties, pārbaudot savu veiklību dažādos turnīros un piedaloties kopīgā rīta rosmē, gan piedaloties dažādās izglītojošās meistarklasēs, mākslas darbnīcās un zinātniskos eksperimentos, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus un gardus ēdienus.

Svētki notiks 11. septembrī no plkst. 16:00 līdz 22:00 Hospitāļu ielā.

Ielas svētki jau ir iegājušies kā ielas tradīcija. To radīšanā iesaistās paši apkaimes namu iedzīvotāji. Hospitāļu ielas apkārtnē radošs gars un ģimeniska atmosfēra valdījusi vienmēr, un šīs vērtības arvien tiek stiprinātas.

Īpašu interesi ik gadu izpelnās ekskursijas pa Brasas apkaimi. Tādēļ šogad tādas būs trīs un tās sāksies jau pirms citām svētku norisēm:

  • plkst. 12:00 no Klusās ielas 2 Draudzes nama sāksies ekskursija pa Lielajiem kapiem;

  • plkst. 14:00 un 14:30 no Hospitāļu 2A skvēra startēs divas ekskursijas pa Brasas apkaimi un Hospitāļu ielu.

Hospitāļu ielas sākumā no plkst. 16:30 varēs vērot policijas dienesta suņu profesionālās iemaņas. Pie kopīgi organizētā stenda būs iespēja iepazīt Valsts policijas un Nacionālo bruņoto spēku darbu, aplūkot ieroču izstādi. Savukārt tieši pretī - «5 kapeiku» skvērā varēs iemēģināt savu veiklību, gan izlaužoties no būra, gan lecot vecās labās gumijas.

Svētku laikā varēs baudīt vairākus muzikālos priekšnesumus: Rīgas Golgātas baptistu draudzes koncertu (16:15), kantrī mūziku Aivara Birzmaļa un Jāņa Misiņa izpildījumā (16:45), jautrās bērnu dziesmas ar apvienību «Runā, ka...» (17:30), Mika Dukura populārās dziesmas (19:00) un noslēgumā visiem zināmās Olgas Rajeckas dziesmas (21:00).

Hospitāļu ielas kaimiņu svētku programma

Plkst. 18:30 uz svētku skatuves «Laboratorium.lv» kopā ar bērniem un viņu vecākiem varēs ļauties zinātnes eksperimentiem un atklājumiem.

Bērniem būs iespēja radoši spēlēties ar smiltīm (Hospitāļu 15), meklēt Apslēpto mantu, izpausties dažādās radošās darbnīcās un iepazīt Uci-puci grāmatu – teātri (Hospitāļu 18), braukt ar kartingiem, dauzīties un iet rotaļās ar klauniem (Hospitāļu 32).

Aktīvos un sportiskos aicina Hospitāļu ielas 8 pagalms, kur norisināsies ielu basketbola, novusa un zolītes miniturnīri, individuālie izaicinājumi ar «Outdoor Latvia» un velotrasīte pašiem mazākajiem ar «Speed up Bike».

Rīgas Golgātas baznīcas telpās plkst. 14:00-18:00 darbosies lietoto mantu maiņas un ziedošanas punkts. Šeit varēs nodot mantas, kas noderēs ģimenēm ar bērniem, – apģērbus, apavus, rotaļlietas, grāmatas un citus sadzīves priekšmetus.

Lai drošāk baudītu svētkus, no 14:30 līdz 22:00 būs slēgta satiksme Hospitāļu ielā posmā no Zirņu līdz Kazarmu ielai.

Ar jaunākajām pasākuma ziņām kā arī pilnu programmu un karti var iepazīties TE!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu