«Rīgas namu pārvaldnieka» fiktīvo darbinieku lieta izmeklēšanā jau gadu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Lai arī neesot iespējams pateikt, cik drīz būs skaidrība - bija vai nebija galvaspilsētas pašvaldības uzņēmumā «Rīgas namu pārvaldnieks» fiktīvi darbinieki, uzraugošā prokurore Ilze Līviņa vērtē, ka izmeklēšanai patērētais ilgais laiks ir objektīvs un vilcināšanās netiekot pieļauta. Tādēļ apšaubīt izmeklēšanas kvalitāti, pēc viņas teiktā, nav pamata, sestdien vēstīja LTV «Panorāma».

Izmeklēšana nu jau ilgst nedaudz vairāk par gadu, un lieta šobrīd apkopota 13 sējumos.

«Līdz šim brīdim aktīvi notiek izmeklēšana. Reizi mēnesī notiek apspriedes, kurās es pati kā uzraugošais prokurors piedalos, kur tiek izvērtēts paveiktais un plānotās darbības,» klāsta prokurore. Patlaban kriminālprocess esot paņemts pārbaudei prokuratūrā, un pēc šīs pārbaudes pabeigšanas varēšot lemt vai nu par izmeklēšanas tālāko virzienu, vai par nepieciešamajām izmeklēšanas darbībām.

Līdzīgi kā iepriekš policijā, arī Ģenerālprokuratūrā neatklāj nopratināto personu vārdus vai to skaitu, norādot uz izmeklēšanas interesēm.

Jau ziņots, ka aizdomas par «Rīgas namu pārvaldnieka» fiktīvajiem darbiniekiem, proti, tādiem, kas algu saņēma, bet patiesībā iestādē neko nedarīja, sākotnēji radās Valsts kontrolei. Nodaļu, kurā šie cilvēki strādāja, likvidēja līdz ar Valsts kontroles interesi.

Taču atlīdzībās jau bijā paspēts izmaksāt gandrīz 200 tūkstošus eiro. Darbinieku vidū pārsvarā bija ar partiju «Saskaņa» saistīti cilvēki vai viņu radinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu