Septembrī pirmo reizi Latvijā rīkos Āzijas kultūras festivālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Septembrī pirmo reizi Latvijā tiks rīkots Āzijas kultūras festivāls, kas norisināsies Rīgas Kongresu nama telpās, informēja projekta vadītāja Lāsma Pintere.

Rīgas Kongresu nama telpas pārvērtīsies par Austrumu smaržu un garšu piesātinātu gadatirgu, kur apmeklētājiem būs iespējams iejusties lielāko Āzijas valstu atmosfērā.

Āzijas kultūras festivāls norisināsies 10.septembrī no plkst. 11 līdz 20. Rīgas Kongresu nama telpās varēs izbaudīt Indijas, Ķīnas, Japānas, Taizemes, Korejas, Turcijas, Kazahstānas, Uzbekistānas, Nepālas un daudzu citu Āzijas valstu kultūru.

Festivāla noslēgumā plkst. 19 Kongresu nama Lielajā zālē notiks Āzijas kultūru lielkoncerts «Zīda ceļš», kas veidots kā deju un dzīvās mūzikas šovprogramma. Koncertā varēs baudīt gan dejas priekšnesumus, gan mūziku, kas tiks atskaņota ar Austrumu senākajiem mūzikas instrumentiem.

Ikviens, kuru interesē Austrumu kultūra un tradīcijas, tiks aicināts uz ģimenisku, krāšņu un izzinošu pasākumu, kura laikā būs iespēja gan vērot piesātinātu programmu, bez steigas izgaršojot eksotiskos Austrumu virtuves gardumus, gan pašiem piedalīties meistarklasēs.

Zīda ceļš iezīmē Austrumu un Rietumu kultūras garīgo, politisko un ekonomisko telpu. Šo pasauli caurauž karavānu ceļi, savienojot Ķīnu, Indiju, Kazahstānu, Uzbekistānu, Tadžikistānu, Irānu, Turciju un Eiropu kultūrvēsturiskos apvidos, kas plašākai sabiedrībai joprojām tīti noslēpuma plīvurā.

Festivāla tirdziņa apmeklējums būs bez maksas, bet no plkst.18.30 ieeja koncertzālē būs ar biļetēm un ielūgumiem. Biļetes iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un tīmekļa vietnē «www.bilesuserviss.lv».

Āzijas kultūras festivālu rīkos Āzijas kultūru apmaiņas centrs «Madas» un «RigaFest».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu