Baltijas valstīs uzlabojas demogrāfija; dzimstība aug Latvijā un Igaunijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad līdz jūlijam visās Baltijas valstīs ir fiksēts negatīvs iedzīvotāju dabiskais pieaugums, bet Igaunijā rādītāji ir salīdzinoši pozitīvāki nekā Latvijā un Lietuvā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija.

Gada sākumā Lietuvā bija reģistrēti 2,89 miljoni iedzīvotāju, Latvijā - 1,97 miljoni, bet Igaunijā - vien 1,32 miljoni iedzīvotāju.

Šogad no janvāra līdz jūlijam Lietuvā mirstība pārsniedza dzimstību par 6639 cilvēkiem, Latvijā - par 3991 cilvēku, bet Igaunijā - vien par 801 cilvēku.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika posmu visās Baltijas valstīs negatīvais dabiskais pieaugums ir kaut nedaudz samazinājies. Pērn gada pirmajā pusē Lietuvā mirstība pārsniedza dzimstību par 6822 cilvēkiem, Latvijā - par 4233 cilvēkiem, bet Igaunijā - par 1031 cilvēku.

Dzimstības rādītāji gada sākumā nedaudz ir uzlabojušies Latvijā un Igaunijā. Ja pērn no janvāra līdz jūlijam Latvijā piedzima 12 800 bērni, tad šogad - 12 821. Lietuvā pērn šajā laika posmā piedzima 18 229 bērni, bet šogad - 17 772 bērni, savukārt Igaunijā gada sākumā pērn piedzima 8133 bērni, bet šogad - 8150 bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu