Liepājas stīgu kvartets koncertēs Rundāles pilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Prūsis

Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu cikls «Liepājas skaņas Rundāles pilī» turpināsies ar Liepājas stīgu kvarteta koncertu «Mūzika gaišam vakaram» 10. septembrī plkst.17 Rundāles pils Baltajā zālē. Uz Rundāli Liepājas stīgu kvartets vedīs vēl nesen festivālā «Liepājas vasara» atskaņoto programmu – izcilu komponistu izcilu mūziku – Volfgangu Amadeju Mocartu, Jozefu Haidnu un Jāzepu Vītolu.

Vijolniece Līga Baltābola stāsta: «Skaņdarbus šai programmai izvēlējāmies tādus, lai tie sniegtu klausītājiem gaišas, viegli uztveramas, taču arī izsmalcināti gaumīgas mūzikas baudījumu. Koncerta programma neatstās vienaldzīgu nevienu, kurš mūzikā meklē harmoniju un skaistumu.»

Šobrīd jau stabilu vietu Latvijas kameransambļu vidē iekarojušo Liepājas stīgu kvartetu 1998. gadā izveidoja Liepājas Simfoniskā orķestra otro vijoļu grupas koncertmeistare Ginta Alžāne. Kopš pirmsākumiem kvartetā muzicē arī čelliste Dina Puķīte. Laika gaitā ansambļa sastāvā ir notikušas izmaiņas. 2010. gadā kvartetā pirmo vijoli sāka spēlēt Liepājas Simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupas koncertmeistare un soliste Līga Baltābola, bet altu – tolaik orķestra altu grupas otrā koncertmeistare Karlīna Īvāne. Kvartets savas prasmes papildinājis meistarklasēs pie čellista Kristofa Kuēna, «Voglerquartett» un kvarteta «Artis».

2012. gada jūnijā kvarteta mūziķes ar izcilību absolvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūru asociētās profesores Agnes Sprūdžas stīgu kvarteta klasē. Kvartets vairākkārt uzstājies festivālā «Liepājas vasara», kā arī festivālos « Latvijas Jaunās mūzikas dienas», «Via Baltica», «Iededz gaismu», Balvu kamermūzikas festivālā un citos, sadarbojies ar latviešu un ārzemju mūziķiem, piedalījies projektos Rundāles, Bīriņu un Bauskas pilīs, Piksāru baznīcā, Lūznavas muižā un citviet.

2013. gadā kolektīvs plūca laurus I Arvīda Norīša Baltijas valstu stīgu kvartetu festivālā-konkursā. Uzreiz pēc tam tapa koncertieraksts Latvijas Radio studijā ar Jāzepa Vītola un Viļņa Šmīdberga kvartetu, kā arī Hugo Volfa «Itāļu serenādes» ieskaņojumiem. Turpinot sadarbību ar Latvijas Radio, vēl šī gada aprīlī Liepājas stīgu kvartets sniedza tiešraides koncertu no radio studijas.

Ar aktuālo koncertprogrammu kolektīvs uzstājas savā jaunajā sastāvā – alta partijas izpildītāja ir pašreizējā Liepājas Simfoniskā orķestra altu grupas otrā koncertmeistare Zane Dziesma.

Informācija par šo un citiem Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotajiem koncertiem atrodama www.liepajassimfoniskais.lv. Biļetes uz koncertiem pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu