Venēcijā izrāda Končalovska jaunāko filmu «Рай»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievu režisors Andrejs Končalovskis sacījis, ka Venēcijas kinofestivālā debitējusī holokausta drāma «Рай» («Paradīze») esot stāsts par to, kā cilvēki visos laikos ar šķietami labiem nodomiem pastrādā ļaunas lietas. «Rai» ir viena no 20 filmām, kas šogad sacenšas par Venēcijas festivāla galveno balvu - «Zelta lauvu». Apbalvojumu pasniegs sestdien.

Filmas galvenā varone Olga ir krievu dižciltīgā, kura iesaistījusies Francijas pretošanās kustībā. Kad viņu aiztur par divu ebreju bērnu slēpšanu, viņu iesloga cietumā. Tur Olga satiek nacistu kolaboracionistu Žilu, kurš piedāvā mīkstināt viņas sodu apmaiņā pret seksu.

Olga beigu beigās tiek nosūtīta uz koncentrācijas nometni, kur sastop bijušo mīļāko, kurš kļuvis par augsta ranga nacistu ierēdni.

«Es negribēju uzņemt filmu par holokaustu. Es vēlējos runāt par ļaunumu,»

preses konferencē pirms pirmizrādes sacīja Končalovskis. «Ļaunums dzimst katru dienu un visos laikos. Un daudzi cilvēki nodara ļaunu pat tad, kad rīkojas labi.»

Melnbaltajā filmā galvenie varoņi runā, skatoties kamerā, it kā tiktu nopratināti. Lai filma šķistu autentiska, visi aktieri runā savā dzimtajā valodā - krievu, vācu vai franču.

Foto: REUTERS/Scanpix

«Mans mērķis bija likt skatītājiem izjust šausmas, ko cilvēce un indivīdi izjūt vai neizjūt, jo mēs vienmēr esam pārliecināti, ka rīkojamies pareizi. Lībijas bombardēšana, Irākas bombardēšana. Šīs ļaunās darbības tiek uzskatītas par godājamām, jo tiek taču aizstāvētas cilvēktiesības, demokrātija un brīvība,» uzsver 79 gadus vecais režisors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu