Ukraina neļaus «Eirovīzijā» piedalīties Maskavas agresiju atbalstījušiem Krievijas dziedātājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Ukraina nākamgad Kijevā gaidāmajā «Eirovīzijas» dziesmu konkursā neļaus uzstāties Krievijas dziedātājiem, kas atbalsta Donbasa prokremliskos teroristus, piektdien pavēstīja Ukrainas kultūras ministrs Jevhens Niščuks.

«Ja kādam ir noteiktas sankcijas par Ukrainas tautas tiesību pārkāpumiem vai cieņas aizskaršanu, nebūs nekādu kompromisu,» ziņu aģentūra «Ukrinform» citē ministra teikto.

Niščuks atbildēja uz jautājumu, vai konkursā varēs piedalīties Josifs Kobzons, kurš paudis atbalstu Krimas okupācijai un Krievijas agresijai Donbasā.

Konkursa organizēšanas komiteja piektdien ar lielu balsu vairākumu atbalstīja konkursa rīkošanu Kijevā. Ukrainas galvaspilsēta saņēma 19 balsis, bet ostas pilsēta Odesa - divas.

Kijevas mērs Vitālijs Kļičko pauda gandarījumu par komitejas lēmumu.

«Galvaspilsēta, objektīvi vērtējot, ir vislabāk sagatavota uzņemt šāda līmeņa notikumu. Līdzās pieredzei, kas Kijevai ir kā 2005.gada «Eirovīzijas» rīkotājai, tā uzņēma arī 2012.gada Eiropas futbola čempionātu,» ierakstā savā tīmekļa vietnē skaidroja mērs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu