Latvijas airētāji Pupels un Cvečkovska priekšsacīkstēs neizcīna vietu paraolimpisko spēļu A finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas akadēmiskie airētāji Eduards Pupels un Žanna Cvečkovska, kuri startē TA laivu klasē jaukto divnieku grupā, piektdien Riodežaneiro paraolimpisko spēļu priekšsacīkstēs neizcīnīja vietu A finālā, bet viņiem būs iespēja piedalīties gandarījuma braucienos.

A finālā iekļuva divu priekšbraucienu uzvarētāji, bet Pupels un Cvečkovska savās priekšsacīkstēs finišēja sestajā pozīcijā sešu divnieku konkurencē. Savās priekšsacīkstēs Latvijas duets 1000 metru distanci veica četrās minūtēs un 36,95 sekundēs, no uzvarētājiem atpaliekot 44,79 sekundes.

Sestdien gandarījuma braucienos airētājiem būs iespēja cīnīties par vietām A finālā, kur iekļūs katra airējuma divi ātrākie sportisti, kamēr pārējiem četriem būs jāpiedalās B finālā, kur notiks cīņa par 7.-12.vietu.

Pupels un Cvečkovska aprīlī kvalifikācijas sacensībās palika septītajā vietā un neizcīnīja ceļazīmi uz četrgades lielāko sporta forumu, bet pēc tam saņēma ielūgumu uz paraolimpiskajām spēlēm.

LETA jau vēstīja, ka titulētais Latvijas paraolimpietis Aigars Apinis ceturtdien triumfēja Riodežaneiro paraolimpisko spēļu diska mešanas sacensībās, izcīnot savu ceturto zelta medaļu karjerā.

Latviju paraolimpiskajās spēlēs pārstāvēs vieglatlēti Diāna Dadzīte (šķēpmešana un diska mešana), Taiga Kantāne (diska mešana un lodes grūšana), Aigars Apinis (diska mešana) un Edgars Bergs (lodes grūšana), iejādes sportā startēs Rihards Snikus ar zirgu «King of the Dance», loka šaušanā individuāli un arī jaukto komandu sacensībās piedalīsies Ieva Melle un Gints Jonasts, paraolimpiskajā airēšanā sevi centīsies pierādīt Eduards Pupelis un Žanna Čveckovska, jau otrajās paraolimpiskajās spēlēs piedalīsies peldētājs Jānis Plotnieks, bet ratiņpaukošanā viena no galvenajām favorītēm būs Poļina Rožkova.

Riodežaneiro paraolimpiskās spēles norisināsies līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu