Toronto kinofestivālā filmas par ASV politiku, radikalizāciju un rasismu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Toronto kinofestivālā šomēnes tiks izrādītas filmas par ASV politiku, jauniešu radikalizāciju un rasismu. 41.T oronto Starptautiskajā kinofestivālā desmit dienu laikā tiks izrādītas gandrīz 400 filmas no 83 pasaules valstīm. Festivāls, kas sāksies ceturtdien un noslēgsies 18. septembrī, ik gadu piesaista slavenus aktierus, režisorus, kinostudijas un izplatītājus.

Toronto festivāla balvu iepriekšējos gados saņēmušas filmas «12 Years a Slave» («12 gadi verdzībā»), «The King's Speech» («Karaļa runa») un «Slumdog Millionaire» («Graustu miljonārs»), kuras pēc tam ieguva prestižo ASV Kinoakadēmijas apbalvojumu.

Pērn festivālā tika izrādīta žurnālistikas drāma «Spotlight» («Uzmanības centrā»), kas vēlāk daudziem par pārsteigumu saņēma «Oskara» balvu kā gada labākā kinolente.

Tiek prognozēts, ka šogad Toronto kinofestivāla balvas varētu saņemt kanādiešu režisora Denī Vilnēva zinātniskās fantastikas filma «Arrival» un amerikāņa Olivera Stouna biogrāfiskā kinolente «Snowden» par bijušo ASV izlūkdienestu līdzstrādnieku Edvardu Snoudenu, kurš nopludināja informāciju par ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) veikto izspiegošanu.

Labas atsauksmes izpelnījies arī mūzikls «La La Land» ar aktieriem Emmu Stounu un Raienu Goslingu galvenajās lomās, ar ko augustā tika atklāts Venēcijas kinofestivāls.

Balvas tiek prognozētas arī drāmai «American Pastoral» par amerikāņu ģimenisko ideālu izjukšanu 60. gados, kā arī režisora Gārta Deivisa uz patiesiem notikumiem balstītā filma «Lion» par vīrieti, kurš bērnībā ticis atšķirts no savas ģimenes.

Festivālā tiks izrādītas filmas par vairākām ASV politikā populārām personībām. Aktrise Natālija Portmane filmā «Jackie» atveidos kādreizējos ASV pirmo lēdiju Žaklīnu Kenediju.

Toronto kinofestivālā arī demonstrēs filmu «LBJ» par bijušo ASV prezidentu Lindonu Džonsonu, kā arī kinolenti «Barry» par pašreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas studiju gadiem Ņujorkā.

«Es nezinu, vai tā ir sakritība, ka cilvēki atskatās pagātnē, ņemot vērā, ka šis ir vēlēšanu gads,» sacīja Toronto Starptautiskā kinofestivāla direktors Pīrss Handlings. «Taču

ir liela interese par vēsturiskiem tematiem, mēģinājumi saprast svarīgus brīžus vēsturē un sasaistīt tos ar tagadni.»

Festivālu atklās ar 1960. gada vesterna «The Magnificent Seven» jaunu versiju, kurā galvenās lomas spēlē aktieri Dzenzels Vašingtons, Kriss Prats, Ītans Hauks un Pīters Skārsgords.

Filmās «Loving» un «A United Kingdom» atspoguļotas starprasu laulības un rasisms.

Savukārt jauniešu iesaistīšanās radikālās kustībās pētīta vairākās Kanādas, Eiropas un Āfrikas filmās, kuru skaitā ir «Nocturama», «Those Who Make Revolution Halfway Only Dig Their Own Graves», «Layla M», «Heaven Will Wait» un «Foreign Body».

Gandrīz 30% no šogad Toronto festivāla programmā iekļautajām filmām uzņēmušas sieviešu dzimuma režisores un daudzas citas «attēlotas no sievietes skatupunkta», norādīja Handlings.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu