«Melnā piektdiena» ar metālmūzikas koncertu atklās jauno sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maksims Šesterikovs

Latvijas metālmūzikas klubā «Melnā piektdiena» šovakar plkst.19 notiks bezmaksas «metal» sezonas atklāšanas koncerts, informēja kluba pārstāvji. Koncertā piedalīsies grupas «Mayla», «Once Upon», «Legacy ID», «The Mascaron», «Stagnant Project» un «Dirty Lane», kas iezīmēs kluba desmitās sezonas smagās mūzikas dažādību.

Pasākumā paredzēta pašmāju grupas «Stagnant Project» jaunā singla prezentācija. Pēc tradīcijas grupas ar individuālo stilu biežāk nekā citas grupas ir pakļautas kritikai un tiek apsūdzētas talanta trūkumā un pārspīlētās ambīcijās. Taču grupa «Stagnat Project» īsteno savu stingro gribu un lauž tradicionālo domāšanu. «Grupa ir populāra ne tikai ar savu dzīvās mūzikas izpildījumu, bet arī ar savu provokatīvo raksturu,» sevi raksturo paši mūziķi.

Koncerta dalībnieks «The Mascaron» ir Latvijas kopprojekts, kas pārstāv galvenokārt melodiski progresīvā metāla žanru. «The Mascaron» sastāvā ir pieci pieredzējuši mūziķi - Raimonds Ruskulis, Jans Kurpnieks, Klāvs Ceicāns, Artūrs Bērziņš un Aleksandrs Volkovs -, kuri kopīgi rada un atskaņo mūziku. Visi grupas dalībnieki ir mūziķi ar pieredzi vietējos un starptautiskos mūzikas projektos.

Savukārt «Mayla» ir «death metal/deathcore» grupa, kura dibināta 2013.gadā. Grupas dalībnieki guvuši bagātu pieredzi, spēlējot tādās apvienībās kā «Asthma», «Sacramental», «Begotten», «Puffin», «A.R.T. band», «Escape from Within» un «Finger Salad», kas muzicēja dažādos stilos - sākot ar džezu, elektronisko mūziku un beidzot ar simfonisko metālu. Šogad grupa izlaida debijas albumu «Possession of the Wretched», kura dziesmu tematika vēsta par sabiedrības apsēstību ar uzmācīgām idejām, cenšanos palielināt varu, nevairoties izmantot jebkādus līdzekļus un ignorējot citu indivīdu brīvību, kā arī to, kā mainās vispārējā vērtību sistēma.

«Legacy ID» ir pašmāju progresīvā roka un metāla komanda. Grupa izdevusi vairākus singlus, kā arī 2014.gada vasarā savu debijas albumu «Genesis», kas guvis labas atsauksmes gan Latvijā, gan ārpus tās.

«Once Upon» ir alternatīva metāla grupa no Rīgas. Tās dalībnieki ir Jānis Brolišs (ģitāra), Edgars Meijers (ģitāra), Artūrs Rids, (vokāls), Edgars Poika (basģitāra) un Artūrs Krasts (bungas).

Savukārt «Dirty Lane» ir dibināta Rīgā 2012.gadā kā «hard rock» grupa. Pēc kāda laika grupa nolēma virzīties uz smagāku, ātrāku, agresīvāku stilu un, tādu smagās mūzikas pārstāvju kā «Pantera», «Motorhead», «Metallica» un «Slayer» u.c. iedvesmota, pašlaik savu stilu sauc par «Groove/Thrash/Hardcore» maisījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu