Nejēdzība? 6.vidusskolas remontu sāk tieši jaunā mācību gada sākumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vai skolas remonts jāsāk tieši jaunā mācību gada sākumā, kad izglītības iestādē atgriežas simtiem bērnu? Tādu jautājumu uzdod TVNET lasītāji, kuri uzskata, ka būtu bijis labāk, ja skolu remontētu vasarā. Savukārt pašvaldībā skaidro, ka remonta sākums aizkavējies saistībā ar sūdzību par iepirkumu.

TVNET lasītāji pamanījuši, ka līdz ar jauno mācību gadu sākts 6.vidusskolas fasādes remonts. Kādas skolnieces tētis Jānis izteica kritiku, ka ēkas remontu sāk tieši tad, kad aptuveni 1000 bērnu atgriežas skolā.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

«Dīvaini, ka celtniecības stalažas ap skolu sāka likt tieši līdz ar jaunā mācību gada sākumu. Varēja jau pasteigties un sākt remontēt ātrāk,» tēvs ir pikts.

Skolēniem nākas mācīties blakus remonta procesam, kas nereti ir skaļš un putekļains.

Viņš uzskata, ka būtu bijis labāk, ja skolu remontētu vasarā, kad skolēniem ir brīvlaiks un viņiem nav jāpārvietojas gar celtniekiem. Ja skolu remontētu vasarā, bērni tagad varētu brīvi vēdināt telpas un elpot svaigu gaisu.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Savukārt kāda cita skolēna mamma sacīja, ka viņas bērns pagaidām nav sūdzējies par sarežģījumiem remonta dēļ. Drīzāk vecāki priecājas, ka skola top sakoptāka un skaistāka.

Mamma mudina puiku pieciest neērtības, jo pēc tam mācības būs patīkamākas.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Bet Rīgas domes Īpašuma departamenta Sabiedrisko attiecību un mārketinga jautājumu projektu vadītāja Baiba Gailīte TVNET informēja, ka 2016.gada 1.augustā, pēc sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojā izskatīšanas, bija iespēja noslēgt līgumu par skolas ēkas fasādes restaurāciju.

Iekštelpu remonts skolā ir pabeigts.

Fasādes restaurācija noritēs tā, lai tas netraucētu skolas mācību procesu.

Rīgas 6.vidusskolas fasādes restaurāciju pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic PS «LNK INDUSTRIES Partnership».

Līguma termiņš ir trīs mēneši no līguma noslēgšanas brīža.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gailīte pavēstīja, ka šonedēļ ir paveikti 60% no plānotajiem darbiem, kas sevī ietver fasādes attīrīšanu, atjaunošanu, restaurāciju un fasādes ārējā apgaismojuma uzstādīšanu.

Tāpat darbi ietver mājturības kabineta vienkāršoto atjaunošanu - kabineta pielāgošanu mājturības nodarbību vajadzībām.

Ja iepirkumu uzraudzības birojā netiktu apstrīdēts iepirkums, tad remonts skolā tiktu sākts maija beigās.

Kopējās būvdarbu izmaksas ir gandrīz 283 tūkstoši eiro.

Īpašuma departamenta pārstāve arī atsūtīja vizualizāciju, kurā redzams, kā vidusskolas ēka izskatīsies pēc remonta.

Foto: RDIP
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu