Baltkrievijas paralimpietim atņemta akreditācija par Krievijas karoga nēsāšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SERGIO MORAES / REUTERS

Baltkrievijas paraolimpiskās delegācijas pārstāvim Andrejam Fomočkinam par Krievijas karoga nešanu Riodežaneiro paraolimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā atņemta akreditācija, ceturtdien pavēstīja Starptautiskās Paraolimpiskās komitejas (IPC) mediju un komunikācijas direktors Kreigs Spenss.

Naktī uz ceturtdienu notika paraolimpisko spēļu atklāšanas ceremonija, taču, tā kā Krievijas sportisti sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ no četrgades lielākā sporta notikuma ir diskvalificēti, šīs valsts pārstāvji parādē nevarēja piedalīties.

Tiesa, vēloties izrādīt solidaritāti šīs valsts atlētiem, parādē Krievijas karogu nesa Baltkrievijas delegācijas pārstāvis Fomočkins.

«IPC atņēmusi akreditāciju Baltkrievijas delegācijas pārstāvim, kurš atklāšanas ceremonijā nesa Krievijas karogu,» tviterī rakstīja Spenss.

Vairāk nekā 4300 akli, bez kādas no ķermeņa daļām vai daļēji paralizēti sportisti sacentīsies nākamās 11 dienas. Sešas valstis savus atlētus uz paraolimpiskajām spēlēm sūta pirmoreiz vēsturē, bet bēgļu komandu pārstāvēs divi atlēti.

Latviju paraolimpiskajās spēlēs pārstāvēs 11 sportisti sešos dažādos sporta veidos - airēšanā, loka šaušanā, paukošanā, peldēšanā, iejādē, kā arī vieglatlētikā.

Latvijas delegācijas karognesējas gods paraolimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā bija uzticēts vieglatlētei Diānai Dadzītei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu