Baltajā naktī arī īpašs «2ANNAS» īsfilmu maratons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls «2ANNAS 2016» tuvojas, bet līdz tam ir gaidāmi vēl pāris ieskaņas pasākumi. Tikai «Baltās nakts» viena vakara laikā divās lokācijās Rīgā vairāk nekā astoņi kino seansi, lekcija un retrospekcija, sarunas un tikšanās ar režisoriem, konkursi un dejas. Par īsfilmu pirmizrādēm «Baltās nakts» ietvaros stāsta to autores Dita Celmiņa un Dace Pūce. Savukārt par daudzveidīgo «2ANNAS» festivāla programmu informē festivāla producente Lauma Gailīte un programmas kuratore Laima Graždanoviča.

«Baltās nakts» vakarā Rīgas vēsturisko kino teātri «Splendid Palace» pārņems spoki, kuri līdz pat brokastīm dosies maratonā ar latviešu īsfilmām. «Spoki pirms brokastīm» ne vien atklās pašmāju režisoru pēdējo gadu kino darbus, bet arī prezentēs jaunāko autoru radītās īsfilmu pērles. Tā būs lieliska vieta, kur redzēt vēsturiskas un muzikālas, aizraujošas un mazliet nenopietnas, kā arī mīļas un saturīgas animācijas, dokumentālās un spēlfilmas. Tā būs vienreizēja iespēja satikt filmu režisorus un izzināt redzēto filmu tapšanas procesu.

«Vienā no manām īsfilmām - «Sitiens» - galvenā varoņa drauga lomu spēlē Ralfs Eilands, tādēļ tie, kurus interesē šī personība, varat apskatīties, kāds viņš ir aktiera ampluā. Pirms filmas būs iespēja satikt un uzdot jautājumus arī viņam,» tā īsfilmas pirmizrādi kinoteātrī «Splendid Palace» komentē režisore Dace Pūce.

Savukārt filmas «Mažora dienas, minora naktis» režisore Dita Celmiņa par «Spoki pirms brokastīm» īsfilmu maratonu atklāj, ka garlaicīgi nebūs nevienam: «Pasākums būs līdz rītam, proti, pēc filmām sekos arī ballīte. Būs riktīga spoku pilna «Baltā nakts».»

Ikviena seansa ieskaņā būs skatāma vācu kino klasiķa Hansa Rihtera mēmā īsfilma «Spoki pirms brokastīm» (1928). Spokainais «priekšmetu dumpis» apmeklētājiem taps vēl vairāk sadzirdams ar Austrālijas latvietes, flautistes Vinetas Lagzdiņas, radīto pavadījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu