Atkal pārcelta jauno lidmašīnu piegāde «airBaltic». Kā tad tā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kārtējās nedienas ar Kanādas avioražotāja «Bombardier» jaunās sērijas «C Series» lidmašīnu ražošanu ietekmēs arī Latvijas aviosabiedrību «airBaltic» - pirmo jauno lidaparātu piegāde pārcelta uz vēlāku laiku un kompānija šogad saņems mazāk lidmašīnu, nekā bija plānots iepriekš.

Aviosabiedrības pārstāvis Jānis Vanags informēja, ka oktobra beigās - kā tas bija iecerēts - lidmašīnu vēl nebūs. Par to trešdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas Sešos».

«Oktobra beigas tās absolūti nebūs. Ja tā lidmašīna būtu sagaidāma oktobra beigās, tad mums šobrīd būtu jābūt rakstiskam apliecinājumam, ka mēs viņu saņemsim. Tā ir mūsu vienošanās. Šobrīd mēs runājam par termiņa nobīdi. To, cik lielu, lai kā es gribētu, es nevaru atklāt, jo tas pašlaik ir mūsu sarunu process,» teica Vanags.

Viņš vien atzina, ka šogad «airBaltic» saņems mazāk lidmašīnu, nekā bija plānots iepriekš, un pirmo no lidaparātiem saņems gada beigās.

Sākotnēji tika plānots, ka pirmās jaunās «CS300» lidmašīnas Rīgu sasniegs 2015.gada nogalē, vēlāk termiņš tika pārcelts uz šā gada otro pusi. Vēl vasaras vidū «Bombardier» vadība bija ieradusies Rīgā un solīja, ka pirmā lidmašīna uz Rīgu tiks piegādāta oktobra beigās un pirmās četras lidmašīnas tiks piegādātas šogad.

Otrdien «Bombardier» paziņoja, ka gaidāmas jaunas kavēšanās ar gaisa kuģu nodošanu pasūtītājiem, jo dzinēju ražotājs nespējot laikus piegādāt dzinējus.

Kavēšanās dēļ «airBaltic» gan saņem kompensācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu