Gibsona jaunā filma Venēcijas festivālā izpelnās ovācijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktiera un režisora Mela Gibsona jaunākā filma «Hacksaw Ridge» nedēļas nogalē Venēcijas kinofestivālā tika uzņemta ar skaļām ovācijām.

Pēc filmas seansa 60 gadus vecais Gibsons, kurš ir tās režisors, izpelnījās desmit minūtes garas ovācijas, kuru laikā skatītāji piecēlās kājās.

Iespējams gan, ka fanus visvairāk sajūsmināja Gibsona atgriešanās kino, jo vairāki skatītāji bija nokrāsojuši seju zilu kā Gibsons 1995.gada filmā «Braveheart» («Drošsirdis»).

Filmā «Hacksaw Ridge» attēlots armijas ārsts Desmonds Doss, kurš Otrā pasaules kara laikā reliģiskās pārliecības dēļ atteicās nogalināt ienaidnieka karavīrus vai nēsāt ieroci. Viņš bija pirmais ASV augstākā militārā ordeņa Goda medaļas saņēmējs, kurš ētisku apsvērumu dēļ atteicās izpildīt pavēles.

Ordenis Dosam tika piešķirts par 75 karavīru izglābšanu.

Kinolentē Dosu atveido aktieris Endrū Gārfīlds. Filmas aktieru vidū ir Sems Vortingtons, Terēza Palmere, Hugo Vīvings un Vinss Vons, kā arī Gibsona dēls Milo, kuram tā ir pirmā kinoloma.

Filma Venēcijas kinofestivālā izrādīta ārpus konkursa programmas, tātad necīnās par festivāla balvām.

«Tas ir cilvēks vissliktākajā situācijā, ko var iedomāties. Viņš atrodas ellē Zemes virsū, un viņš ir bruņojies tikai ar ticību un pārliecību. Viņš pie tām pieturas un izdara ko īpašu. Mani tas iedvesmoja,» Gibsons teica preses konferencē.

«Desmonds ir brīnišķīgs simbols, kā cilvēks var dzīvot pats un ļaut dzīvot citiem,» piebilda Gārfīlds. «Neatkarīgi no ideoloģijas un vērtību sistēmas.»

Pirmās kritiķu atsauksmes par filmu ir ļoti pozitīvas. Avīze «The Guardian» raksta, ka tā «nevarētu būt vēl perfektāka», savukārt žurnāls «Variety» to raksturo kā «brutāli efektīgu, apbružāti unikālu kara sāgu».

Pēdējā Gibsona režisētā filma bija 2006. gada trilleris «Apocalypto» («Apokalipto»). Starp viņa pazīstamākajām filmām ir 2004.gada «The Passion of Christ» («Kristus ciešanas») un 1995. gada «Braveheart», kas saņēma piecas «Oskara» balvas.

Gibsons nav uzņēmis jaunas filmas kopš 2006. gada, kad viņš tika arestēts par braukšanu dzērumā un antisemītisku tirādi.

«Dažreiz sanāk paspert lielu soli atpakaļ,» Gibsons sacīja par savām attiecībām ar Holivudu.

Vairāki kritiķi Gibsona jauno filmu raksturojuši kā «grēku izpirkšanu».

«Hacksaw Ridge» ASV kinoteātros iznāks novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu