11. septembrī tiks dots starts Mārupes MTB velomaratonam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gaidāmo svētdien, 11. septembrī, Mārupes novadā pēc divu gadu pārtraukuma ar vēl aizraujošāku trasi atgriežas Mārupes MTB jeb kalnu riteņbraukšanas sacensības. Līdzās profesionāliem riteņbraucējiem maratonā piedalīsies arī visu paaudžu šī sporta veida entuziasti, kas pierādīs savus spēkus kādā no četrām dažādas sarežģītības distancēm. Paralēli sacensībām Mārupes MTB maratona dalībnieki varēs baudīt arī plašu izklaides aktivitāšu programmu, aizvadot dienu sportiski uzlādējošu emociju zīmē.

Profesionāliem sportistiem aktuāls būs 55km garais un izaicinājumu pilnais Sporta brauciens, plaši pārstāvētais «SPICE» Tautas brauciens (40km) dalībniekiem ļaus startēt gan individuāli, gan arī komandas sastāvā, saliedējošais Veselības brauciens (25km) pulcēs aktīvākos velobraukšanas cienītājus un ģimenes no visas Latvijas, savukārt «Maxima» Bērnu distance (0.5-1,5 km) arī pašiem mazākajiem stūrētājiem vecumā līdz 12 gadiem ļaus piedzīvot sacensību cienīgus mirkļus.

Mārupes MTB velomaratona unikālā trase šogad vedīs caur Beberbeķu mežu un Mārupes novada teritoriju, aizsākoties un arī noslēdzoties Jaunmārupē pie ūdenstorņa starp Ozolu un Mazcenu aleju.

Dalību sacensībās šobrīd jau ir apstiprinājušas pašmāju spēcīgās MTB velokomandas «Rietumu Delfin» un «ZZK» ar tādiem sportistiem kā Dmitrijs Sorokins, Lelde Ardava, Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms priekšgalā. Tāpat par vietu uz goda pjedestāla svētdien cīnīsies arī viens no Latvijas labākajiem MTB braucējiem, komandas «Sportlife.lv» pārstāvis Matīss Preimanis, kā arī Raivis Zīmelis no «MySport» un šī gada Latvijas velobraukšanas čempione Katrīna Jaunslaviete. Līdzās Latvijas braucējiem savus spēkus trasē apliecinās arī braucēji no Lietuvas un pat attālās Beļģijas.

Sacensību dienā pasākuma dalībniekus un apmeklētājus sagaida arī dažādas aizraujošas izklaides aktivitātes - atraktīvi pasākuma vadītāji un DJ, dzīvās mūzikas koncerts Valtera Frīdenberga un pavadošās grupas izpildījumā, ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, degustācijas, konkursi un balvas no sponsoriem, piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi un virkne citu pievilcīgu piedāvājumu kā lieliem, tā arī maziem. Gādājot par sacensību dalībnieku labsajūtu, vairākos trases punktos tiks nodrošināts slāpes remdējošais dabīgais minerālūdens «Venden», savukārt braucamrīku tehnisko stāvokli rūpīgi uzraudzīs FANS velosipēdu serviss.

Reģistrēties sacensībām iespējams Mārupes MTB maratona dienā, 11. septembrī, ne vēlāk kā stundu pirms izvēlētās distances starta. Dalības maksa Sporta un Tautas distancēs ir 25 EUR, Veselības distancē – 20 EUR un Bērnu braucienā – 10 EUR. Plašāka informācija un sacensību nolikums atrodams: www.maratoni.lv.

Ar maratona distanču kartēm var iepazīties šeit: https://www.maratoni.lv/lv/sacensibas/velomaratons-1/par-sacensibam/distancu-kartes/

Sacensības organizē SIA Alpha Baltic Sport sadarbībā ar Mārupes novada domi un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu