Zelvēgere staro jaunās «Bridžitas Džounsas» filmas pirmizrādē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

5. septembrī Londonā notikusi jaunās kinolentes par Bridžitu Džounsu «Bridget Jones's Baby» («Bridžitas Džounsas mazulis») svinīgā pirmizrāde. Uz sarkanā paklāja kāpa daudzas filmas zvaigznes, protams, arī pati Renē Zelvēgere (Renee Zellweger), kas filmā atveido Bridžitu.

Līdzās 47 gadus vecajai Zelvēgerei filmā filmējušies arī aktieris Kolins Fērts, kurš tēlo Marku Dārsiju. Savukārt Hjū Grānts filmā nepiedalās. Uz ekrāna būs redzams arī seriāla «Grejas anatomija» aktieris Patriks Dempsijs (Patrick Dempsey). Kinolentē filmējusies arī kino veterāne Emma Tompsone un dziedātājs Eds Šīrans.

Anotācija: Bridžitas Džounsas plāns dzīvot «ilgi un laimīgi» ir nogājis mazliet greizi. Pēc šķiršanās no Marka Dārsija viņa atkal ir viena, tādēļ nu viņas jaunais plāns ir koncentrēt visu uzmanību uz karjeras veidošanu, pavadīt brīvo laiku veco labo draugu lokā un atrast jaunus draugus. Un pēc ilgiem laikiem viņas dzīvē viss beidzot tiek kontrolēts. Kas gan varētu neizdoties? Negaidot viņas mīlas dzīve apmet kūleni, un Bridžita attopas ļoti svarīga jautājuma priekšā: kurš no diviem vīriešiem ir bērna tēvs - apburošais amerikānis vai Marks Dārsijs?

Filma Latvijas kinoteātros būs skatāma no 16. septembra.

Filma saņem pozitīvas atsauksmes

Filma saņēmusi galvenokārt pozitīvas atsauksmes no kino kritiķiem. Laikraksta «Daily Mirror» žurnālists Deivids Edvardss kinolenti raksturoja kā «smieklu maratonu», kas Džounsas faniem «jāredz par katru cenu».

Laikraksta «The Guardian» recenzijā norādīts, ka «Bridget Jones's Baby» esot redzama «labāka Bridžita nekā iepriekšējā filmā» - 2004.gada «Bridget Jones: The Edge of Reason» («Bridžita Džounsa: Saprāta robeža»).

Tā «atgādina patīkamu, labdabīgu brīvdienu speciālizlaidumu televīzijā», uzsver «The Guardian» kritiķis Pīters Bredšovs.

«Trešajā Bridžitas Džounsas daļā ir viss, kas mums patīk viņas filmās,» raksta tabloīda «The Sun» apskatnieks Džeimijs Īsts. «Atgriezušies gandrīz visi galveno lomu tēlotāji, joki ir ļoti asprātīgi un atsauces uz mūsdienu kultūru ir trāpīgas.»

Tas, ka trūkst Hjū Grānta, «pavisam noteikti ir jūtams» filmā, kas «tomēr neaizsniedz [2001. gada filmas «Bridget Jones's Diary«] augstumus», uzskata kino žurnāla «Variety» kritiķe Ketrina Breja.

Filma «ir drīzāk nostalģiska un palīdz skatītājiem atcerēties, ko viņi darīja 90.gadu beigās, kad pasaulei šķita, ka sievietei būt tik piemīlīgi lempīgai ir šarmanti», norāda vietnes «Screen Daily» žurnāliste Fjonuala Haligana.

Filma «Bridget Jones's Baby» netiek uzņemta pēc «Bridget Jones» («Bridžeta Džounsa») grāmatu sērijas autores Helēnas Fīldingas trešās grāmatas motīviem, kurā Fērta spēlētais tēls tiek nogalināts. Filmas scenārijs balstīts vairākās laikrakstu slejās, kuras Fīldinga 2005. gadā rakstīja laikrakstam «The Independent».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu