Vai Jāņa Reiņa nāve bija dabiska, vai tomēr to aizēno vardarbība?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: teatris.lv

Nedēļas nogalē (03.09.) mūžībā tika izvadīts Latvijā iemīļotais aktieris Jānis Reinis (55), kura pāragrās nāves iemesls vēl aizvien ir neskaidrs. Kā raksta izdevums «Kas Jauns» (KJ), aktiera talanta cienītāji pārdzīvo, ka viņa nāve, iespējams, iestājusies vardarbības rezultātā un mūžs izdzisis vientulībā baznīcas draudzes namā.

Jau ziņots, ka Jāņa Reiņa nāve, kas iestājās 27. augusta rītā, pārsteidza visus - pat viņa tuvākos draugus un kolēģus. Tiesa, nevienam nebija noslēpums, ka aktiera dzīvi un veselību īpaši postīja atkarība no alkohola, ko neslēpa arī pats Reinis. Lai gan pirms trim gadiem Jānis pauda, ka esot uzveicis zaļo pūķi, nav zināms, vai iedzeršana nav turpinājusies šad tad. Kā izrādās,

aktierim arī bijusi izoperēta viena niere, kā dēļ alkohols bijis īpaši bīstams veselībai.

Jau tikusi saukta ātrā palīdzība...

Izdevumam «KJ» Reiņa kolēģis, aktieris Rūdolfs Plēpis atzinis, ka pēdējās Reiņa mūža dienās, kurās vakarus pavadījuši kopā, runājoties, ir ticis lietots arī alkohols. «Protams, ka mēs dzērām šņabi. Nu bet loģiski!

Ja esam divi alkoholiķi, tad nemaz citādi nevaram. Ja cilvēkam ir paģiras...

neviens, kas nav dzērājs, to saprast nespēj,» izdevumam «KJ» atzīstas Plēpis, neslēpdams, ka nu tiek arī daļēji vainots aktiera nāvē. «Tagad domāju - lai Dieviņš man piedod. Jo es taču nezināju, cik slims patiesībā ir Jānis.»

Izdevumā «KJ» arī precizēta informācija, ka dažas dienas pirms aktiera nāves tikusi saukta arī ātrā neatliekamā palīdzība, jo

Jānim uznākusi epilepsijas lēkme. Tomēr Reinis uz slimnīcu esot atteicies braukt,

tāpēc izlīdzējušies ar špricēm, pēc kurām it kā esot kļuvis labāk. Tomēr maldīgi.

Lai gan 27. augusta rītā izskanēja informācija, ka aktieris atrasts miris savā mājoklī Baltezerā, tā tas tomēr nav - izrādās, jau kādu laiku aktieris mitinājies Ādažu baznīcas draudzes namā. Aktieris tur pajumti lūdzis pats, ko baznīca neatteikusi.

Kāpēc ierosināja kriminālprocesu un kāds ir patiesais nāves iemesls?

Minējumi par aktiera nāvi ir visai mīklaini, un, kā izrādās, viena no versijām esot arī vardarbīga nāve. It kā aktieris esot bijis smagi piekauts un no gūtajām traumām miris - raksta izdevums «KJ». Sazinoties ar Valsts policijas preses centru, «KJ» noskaidrojis, ka kārtībsargi uz aktiera dzīvesvietu tikuši izsaukti, bet neesot konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes, tāpat neesot aizdomu par noziegumu. Tomēr, tā kā patieso nāves cēloni noteica tikai ekspertīze, formalitātes paredzēja tikmēr sākt kriminālprocesu.

Lai kliedētu visus minējumus un baumas, aktiera Jāņa Reiņa sieva

Vita Frinberga apstiprinājusi patieso aktiera nāves iemeslu - tā bijusi sirds nepietiekamība.

Vairāk lasi šīs dienas izdevumā «Kas Jauns».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu