No amata atkāpies Lielbritānijas Gada muzeja direktors

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par atkāpšanos no amata paziņojis Viktorijas un Alberta muzeja direktors Mārtins Rots, kurš paudis bažas par Lielbritānijas nākotni pēc tam, kad referendumā tika nobalsots par izstāšanos no Eiropas Savienības. Rota vadībā Viktorijas un Alberta muzejs tika atzīts par Lielbritānijas Gada muzeju, sasniedza rekordaugstu apmeklētāju skaitu, kā arī sarīkoja augsti novērtētas izstādes par rokmūziķi Deividu Boviju un modes mākslinieku Aleksandru Makvīnu.

Vācijā dzimušais Rots muzeja direktora amatā atradās piecus gadus.

«Man tā bija milzīga privilēģija un aizraujošs darbs - vadīt šo lielisko muzeju ar izciliem darbiniekiem un kolekcijām. Es lepojos, ka virzīju to pretī jauniem panākumiem un palīdzēju tam augt un izplesties, tostarp izveidojot attiecības ar partneriem Lielbritānijā un citās valstīs,» paziņoja Rots.

Jūlijā Rots intervijā raidorganizācijai BBC referenduma rezultātu salīdzināja ar «slēpošanu biezā miglā».

Viņš teica, ka pēc referenduma vairāki potenciālie investori esot pauduši vēlēšanos uz laiku atlikt iecerētos projektus.

«Man Eiropa vienmēr devusi cerību uz mierīgu nākotni, kuras pamatā ir dalīšanās, solidaritāte un tolerance,» pirms referenduma teica Rots. «Izstāšanās vienmēr nozīmē kulturālu barjeru uzcelšanu, un tas mani satrauc.»

BBC intervijā Rotam tika uzdots jautājums, vai, viņaprāt, viņam muzeja vadītāja amats būtu piedāvāts pēc «Brexit» balsojuma. «Domāju, ka man tas būtu piedāvāts. Drīzāk jautājums ir šāds - vai tādā kontekstā piedāvājums būtu tikpat vilinošs?» viņš atbildēja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu