Dāvis Ivanovs izvirzās vadībā «Superkauss» sezonas kopvērtējumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē motokrosa kluba «MX Moduls» sportisti startēja Latvijas čempionāta 4. posmā un «Superkauss» Brocēnu posmā. Kārlis Sabulis LČ MX2 klasē izcīnīja otro, bet Dāvis Ivanovs MX1 klasē – sesto vietu. «Superkauss» posms Ivanovam bija veiksmīgāks. Trīs braucienu summā izcīnot otro vietu, viņš kļuva par sezonas kopvērtējuma līderi, pavēstīja kluba menedžeris Valdis Seratinskis.

Latvijas motokrosa čempionāta 4. posms notika Tartu, Igaunijā. MX1 klasē neveiksmīgs šis posms izvērtās «MX Moduls» braucējam Dāvim Ivanovam. Nespējot cīnīties ar igauņu sportistiem, pirmajā braucienā izcīnīta sestā, bet otrajā braucienā – septītā vieta. Abu braucienu summā Dāvim - sestā vieta.

«Šīs sacensības sajūtu ziņā bija sliktākās no visām, kas bijušas šajā sezonā. Joprojām esmu dusmīgs, ka šajā posmā nespēju cīnīties ar igauņu konkurentiem. Mēģinu aizmirst šo neveiksmi, lai koncentrētos Latvijas motokrosa čempionāta pēdējam posmam, kas notiks jau 11. septembrī Dobelē,» komentē Dāvis Ivanovs.

Otram «MX Moduls» sportistam Kārlim Sabulim Latvijas motokrosa čempionāta 4. posms bija veiksmīgāks. Pirmajā braucienā izcīnīta uzvara, otrajā braucienā – trešā vieta. Braucienu summā Sabulim - otrā vieta.

«Priekš manis šis bija labs posms. Kvalifikācija diezgan sarežģīta, jo no rīta bija migla. Lieki neriskēju un braucu prātīgi. Pirmajā braucienā ilgāku laiku atrados piektajā pozīcijā. Redzēju, ka priekšā braucošie cīnās, līdz ar to kļuva nedaudz lēnāki. Es to izmantoju un viņus apdzinu. Finišēju pirmais. Otrā brauciena startā biju otrais, taču mani kāds izstūma no līkuma, paliku trešais. Tā arī finišēju, jo pietrūka laiks, lai apdzītu konkurentus. Esmu priecīgs un apmierināts gan par šo posmu, gan par to, ka kopvērtējumā esmu līderis,» stāsta Kārlis Sabulis.

Nākamajā dienā pēc Latvijas čempionāta posma Tartu notika «Superkauss» sacensības Brocēnos. «MX Moduls» komandu pārstāvēja Dāvis Ivanovs, kurš MX PRO klases pirmajā braucienā izcīnīja otro vietu, otrajā braucienā uzvarēja, bet trešajā braucienā finišēja trešajā vietā. Braucienu summā viņam otrā vieta.

«Šīs sacīkstes bija izdevušās. Nevar salīdzināt ar LČ posmu. Trešajā braucienā muļķīgi palaidu garām Kullasu. Tas arī izšķīra, kurš no mums uzvarēs šo posmu. Lai gan neuzvarēju, kļuvu par sezonas kopvērtējuma līderi,» papildina Ivanovs.

Nākamais Latvijas motokrosa čempionāta 5. posms notiks 11. septembrī Dobelē, bet noslēdzošais motokrosa seriāla «Superkauss» posms būs 16. oktobrī Olainē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu