Reinis Sējāns un Elza Leimane izveido kopdarbu «Vārna»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada nogalē Latvijas Nacionālās operas Jaunā zāle četrus vakarus – 29. un 30. novembrī, 1. un 2. decembrī piedzīvos divu mākslinieku – komponista un mūziķa, bijušā grupas «Cosmos» un dueta «Instrumenti» dalībnieka Reiņa Sējāna un Latvijas Nacionālā baleta vadošās solistes Elzas Leimanes kopdarbu «Vārna».

«Vārna» - lidojums vienā cēlienā ir stāsts par cilvēku - ne par vārnu - par cilvēka iekšējo cīņu, par neglīto skaistajā un skaisto neglītajā, tuvošanos bīstamajam un sevis no jauna iepazīšanu. Vārna kā simbols, kā ārkārtīgi intelektuāli attīstīts un skaists putns šo stāstu palīdz izstāstīt tā, lai katrs tajā ieraudzītu sevi.

Reinis Sējāns atzīst, ka mīlestība pret kustību un dejas mākslu viņā dzīvojusi visu mūžu, «bet neizskaidrojamu iemeslu dēļ līdz šim nebiju to licis uz skatuves blakus mūzikai kā līdzvērtīgu sajūtu izteiksmes līdzekli».

Abi mākslinieki jau ir pazīstami kopš skolas laikiem, taču tā pa īstam viens otru iepazinuši tikai nesen. Turpina Reinis: «Šī negaidītā atkalredzēšanās izrādījās svarīgs punkts radošajā ceļā. Elzas personībā ir noslēpums. Tas ir tas, ko mīlu māksliniekos un mākslā. Kopā strādājot, nostiprinās sajūta, ka mūsu iekšējie mūzikas viļņu uztvērēji darbojas līdzīgās frekvencēs.»

Elza stāsta, ka viņu vienmēr saistījusi Reiņa radošā gaume un spēcīgi iedvesmojis dejai viņa muzikālais lidojums: «Es zinu, ka Reinī pašā mīt īstens dejotājs. Nu esam sadevušies rokās, lai uzburtu savu stāstu par Vārnu, jeb lidojumu vienā cēlienā. Stāstu par sevi, tiklab stāstu par katru no mums. Par mirkļiem, kad ierasto vidi kā putns spēj skatīt un sajust citā rakursā, izjūtot sajūsmu, iedvesmu un bailes vienlaikus. Domājot par Vārnu, Reinis savus radošos spārnus ir atvēzējis ļoti spēcīgi. Arī balets var tikt skatīts ne vien citā rakursā, bet šoreiz intensīvā tuvumā. Bez izskaistināšanas un gulbja cēluma, ar vārnas cienīgu pašpietiekamību un tiešumu.»

TEASER from Reinis Sejans on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu