Ināra Slucka iestudē Andreja Upīša «Sievieti»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Nacionālā teātra 98. sezonas atklāšanas izrāde būs Andreja Upīša «Sieviete», režisore un dramatizējuma autore Ināra Slucka. Titullomā Dita Lūriņa. Pirmizrāde 15. septembrī.

Mariannas kundzes pansijā mitinās jautra četru vecpuišu kompānija, kas savu dzīvi vada bezbēdīgā uzdzīvē. Par viņu iekāres objektu kļūst arī pie brāļa atbraukusī Elza. Pazemota un pievilta, sieviete nolemj slepus atriebt pāridarītājiem, bet neviens, kas iesaistīts šai spēlē, nenojauš, ka likme būs... pašu spēlmaņu dzīvība. Izrāde par atriebību un tās mistisko bumeranga dabu.

Latvijas Nacionālais teātris tradicionāli sezonu atklāj ar kāda latviešu autora iestudējumu. Šoreiz tas atkal ir Andrejs Upīts. Vēsturiski šis ir 27. Andreja Upīša iestudējums uz Nacionālā teātra skatuves, iepriekšējais ir «..bagātā kundze..» (2013). Nacionālajam teātrim ar Andreju Upīti vispār ir īpašas attiecības - no 1971. līdz 1988.gadam teātris saucies viņa vārdā, jo Upīts bijis cieši saistīts ar tā dibināšanu. Pētera Stučkas valdības laikā viņš ir Mākslas komisariāta vadītājs un 1919.gada 23.februārī Strādnieku teātra atklāšanā saka svinīgo runu par teātra uzdevumiem.

Lomās: Zane Jančevska, Dace Bonāte, Sanita Pušpure, Ģirts Liuziniks, Gundars Grasbergs, Mārtiņš Brūveris, Kaspars Aniņš, Raimonds Celms.

Izrādes scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Keita, muzikālais konsultants un aranžētājs Juris Vaivods, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, horeogrāfe Agnese Vanaga, literārā konsultante Inga Ābele.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu