Batons nākamsezon paliks «McLaren» vienībā, taču nestartēs F-1 čempionātā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pieredzējušais britu pilots Džensons Batons nākamajā sezonā turpinās pārstāvēt «McLaren» komandu, taču nepiedalīsies Pirmās formulas (F-1) čempionātā, sestdien pavēstīja vienība.

Patlaban 36 gadus vecais Batons paliks komandā un strādās ar spēkratu attīstīšanu.

Viņa vietā F-1 čempionātā startēs 24 gadus vecais beļģis Štofels Vandorne, kurš būs Fernando Alonso komandas biedrs.

Vandorne jau šosezon piedalījās vienā posmā, kad Bahreinā aizstāja pirmajā posmā avarējušo Alonso. Savās pirmajās sacensībās F-1 Vandorne finišēja desmitajā vietā, kas ļāva tikt pie viena punkta.

Alonso kopvērtējumā ticis pie 30 punktiem, kas viņam dod 11.vietu, Batons ar 17 punktiem ir 15.pozīcijā, bet Vandorne ar vienu punktu atrodas trīs vietas zemāk.

Batons F-1 debitēja 2000.gadā «BMW Williams» sastāvā un šajā laikā 297 sacensībās guvis 15 uzvaras, kā arī astoņas reizes ticis pie pirmajām starta pozīcijām. Sekmīgākā viņam bija 2009.gada sezona, kad ar «Brawn» vienību tās vienīgajā sezonā negaidīti tika izcīnīts čempionu tituls.

Tāpat Batons 2011.gadā ar «McLaren» kļuva par pasaules vicečempionu, bet 2004.gadā ar «BAR Honda» sezonas noslēguma kopvērtējumā tika izcīnīta trešā vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu