Pasažiere apstulbst no tramvajā sakarinātām reklāmas lapelēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Vai Latvijas galvaspilsētas sabiedriskajā transportā būtu jāreklamē ātro kredītu kompānijas, ja valstiskā līmenī tiek runāts par ātro kredītu sērgu un ļaunumu? Tā jautā kāda TVNET lasītāja, pamanot tramvajā sakarinātās reklāmas lapiņas. Savukārt «Rīgas satiksmē» norādīja tikai uz prasību, lai reklāma atbilstu Latvijas likumdošanas prasībām.

TVNET lasītāja Līva rakstīja: «Pēc ilgāka laika nesen braucu sabiedriskajā transportā. Acīs uzreiz iekrita reklāmas lapiņas uz stieņiem, kas paredzēti, lai turētos, kājās stāvot. Turpat acu priekšā, rokas stiepiena attālumā.

Uz lapiņām reklāma vienai no ātro kredītu kompānijām. Valsts līmenī regulāri tiek runāts par ātro kredītu sērgu un ļaunumu, ko sabiedrībai nodarījusi neapdomīga aizņemšanās. Tai pašā laikā Rīgas domes uzņēmumā ātro kredītu firmas itin viegli var tikt pie reklāmas. Kā tas nākas?

Vai Rīgas dome mēra Nila Ušakova vadībā atbalsta ātro kredītu ņemšanu?

Laikam jau tā...»

Foto: TVNET lasītājs

«Rīgas satiksmes» pārstāve Baiba Bartaševiča TVNET atbildēja, ka par reklāmas izvietošanu sabiedriskajā transportā atbild uzņēmums «Pilsētas līnijas». Savukārt «Rīgas satiksme» pieprasa, lai reklāma atbilstu Latvijas likumdošanas prasībām.

Bet uzņēmumā «Pilsētas līnijas» vispār neatbildēja uz TVNET lūgumu komentēt lasītājas viedokli.

Savukārt Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā TVNET norādīja, ka uz šo jautājumu «Rīgas satiksmes» pārstāvji jau sniedza atbildi.

Viņi kā pašvaldības uzņēmums šajā gadījumā ir pilnvaroti runāt arī domes vārdā.

Šeit nav vērojami nekādi normatīvo aktu pārkāpumi, tādēļ pašvaldība neiejaucas un nevar neko papildus komentēt.

Dome nevar noteikt, kāda rakstura reklāma būtu jāizvieto sabiedriskajā transportā.

Ja tā ir legāla, visiem normatīviem aktiem atbilstoši izvietota reklāma, tad pašvaldībai nav tiesību iejaukties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu