Lībijas valdības karaspēks Sirtā uzbrūk pēdējām «Islāma valsts» pozīcijām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MAHMUD TURKIA / AFP

Lībijas nacionālās saskaņas valdībai lojālie bruņotie spēki sestdien paziņoja, ka sākuši uzbrukumi džihādistu grupējuma «Islāma valsts» atliekām, kas vēl turpina izrādīt pretestību piekrastes pilsētā Sirtā.

«Mēs uzbrūkam pēdējām «Daesh» (»Islāma valsts«) pozīcijām 3.rajonā,» viens no valdības spēku karotājiem apliecināja ziņu aģentūrai AFP. Arī nacionālās saskaņas valdības spēku preses centrs sociālajā tīklā «Facebook» apstiprināja, ka uzbrukums ir sācies.

«Mūsu spēki virzās uz priekšu apvidos, kur ir «Daesh», 3.rajonā, un līdz šim mēs esam pārņēmuši kontroli pār» divām bankām un viesnīcu, teikts mediju centra paziņojumā.

Viens valdības spēku karotājs zaudējis dzīvību, «Facebook» paziņoja Misrātas slimnīca.

Džihādisti savā kontrolē Sirtu sagrāba 2015.gada jūnijā. Valdības spēki pilsētā iegāja 9.jūnijā, un kopš tā laika virzīties uz priekšu traucējuši džihādistu snaiperi, pašnāvnieki spridzinātāji un slazdi.

Kopš kauju sākšanās ir krituši vairāk nekā 370 valdības formējumu karotāji, un gandrīz divi tūkstoši ir ievainoti.

Pentagons augusta sākumā paziņoja, ka pēc Lībijas nacionālās vienotības valdības lūguma sācis uzlidojumus «Islāma valsts» pozīcijām.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums savu darbību izvērsis arī Lībijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu