Džekijam Čanam pasniegs «Oskara» balvu par mūža ieguldījumu kino

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ķīniešu aktierim Džekijam Čanam (Jackie Chan) pasniegs goda «Oskara» balvu par mūža ieguldījumu kino, ceturtdien paziņoja ASV Kinoakadēmija. 62 gadus vecais Čans spēlējis tādās filmās kā «Kung Fu Panda», «The Karate Kid» («Jaunā karatē zvaigzne») un «Rush Hour» («Sastrēgumstunda»).

Šogad speciālbalvu saņems ne tikai Čans, bet arī dokumentālo filmu režisors Frederiks Vaismens, britu filmu montētāja Anna Koutsa un aktieru atlases speciālists Linns Stalmasters.

Novembrī viņiem svinīgā ballē Losandželosā tiks pasniegtas goda «Oskara» statuetes.

ASV Kinoakadēmijas prezidente Šerila Būna Aizeksa visus balvas laureātus raksturoja kā «īstus celmlaužus un leģendas savā mākslā».

Čana pirmā filma iznāca, kad viņš bija astoņus gadus vecs. Viņš filmējies vairāk nekā 30 kinolentēs par cīņas mākslu, taču nekad nav saņēmis «Oskara» balvu.

Saskaņā ar biznesa žurnāla «Forbes» aprēķiniem Čans ir otrais pelnošākais aktieris pasaulē. Viņa ieņēmumi aizvadītajā gadā sasnieguši 61 miljonu ASV dolāru (55 miljonus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu