Ukrainā veikta kratīšana Krievijas telekompānijas «NTV+» pārstāvniecībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) veicis kratīšanu Krievijas telekompānijas «NTV+» Ukrainas pārstāvniecībā, ceturtdien pavēstīja UDD priekšsēdētājs Vasiļs Hricaks.

Telekompānijas birojā «tirgoja iekārtas «NTV+» programmu retranslācijai Ukrainas teritorijā», skaidroja amatpersona, piebilstot, ka valsts informācijas telpas aizsardzība ir prioritārs uzdevums.

UDD sākusi izmeklēšanu pret uzņēmumiem, kas Ukrainā nodrošina aizliegto Krievijas televīzijas kanālu, arī «Rossija 24» un «NTV-Mir», virszemes translāciju, vēsta ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz UDD preses dienestu.

Atbilstoši aģentūras «Ukrainski Novini» informācijai UDD veic psiholoģiski lingvistisko analīzi materiāliem, kurus kanāla «Inter» pārraidei «Podrobnisti Nedeli» sagatavojusi Krievijas žurnālistes Marija Stoļarova.

Žurnāliste reiz tiešajā ēterā rupji izteikusies par kritušajiem Maidana protesta akciju dalībniekiem.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu