Tirgotāji: Ziedu noietu pirmajā skolas dienā īpaši sekmējis saulainais laiks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Tā kā šā gada pirmā skolas diena atšķirībā no iepriekšējā gada lietainā un vējainā 1.septembra ir saulaina un silta, dažāda veida ziedu tirgošana šodien veicas īpaši labi, atzina aptaujātie tirgotāji. Rīgas Centrāltirgus pārstāvis Ivars Jakovels sacīja, ka šogad Zinību dienā tirgū ziedi pirkti daudz aktīvāk nekā pērn, kas varētu būt skaidrojams ar īpaši labajiem laikapstākļiem.

«Ziedu tirdzniecība norit pilnā sparā. Īpaša pircēju interese par grieztiem ziediem un to pušķiem bija novērojama jau 31.augustā, bet šodien ziedus pērk ļoti aktīvi jau no agra rīta. Pēc ziedu tirgotāju novērojumiem, šogad tirdzniecība sekmējas ievērojami labāk nekā pērn, kas, iespējams, saistāms ar lieliskajiem laikapstākļiem,» atzina Jakovels.

Arī «Saktas» puķu tirdziņā aptaujātās pārdevējas atzina, ka, iespējams, siltais un saulainais laiks 1.septembrī šogad veicinājis aktīvāku tirgošanos nekā pērn. Starp pirktākajiem ziediem šogad esot gladiolas un dažādu ziedu pušķi.

Savukārt SIA «Rimi Latvia» pārstāve Inga Bite norādīja, ka, tā kā liela daļa klientu savus pirkumus plāno laicīgi, pieprasījuma pieaugumu veikalos varēja novērot jau 30. un 31.augustā.

«Šogad ziedi pirms pirmās skolas dienas ir pirkti par 35% vairāk nekā gadu iepriekš šajos pašos datumos. Apmēram 40% no «Rimi» pircējiem skolotāju sveikšanai ir izvēlējušies dažādus rožu pušķus. Apmēram 20% klientu izvēlas gladiolas, un tikpat daudz klientu izvēlas krizantēmu pušķus. Pārējie 20% izvēlas dažādu citu ziedu pušķus, piemēram, gerberas, hortenzijas vai jaukto ziedu pušķus,» atzīmēja Bite.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu