Aptauja: Vairums britu atbalsta parandžu aizliegumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Lielbritānijā parandžu aizlieguma atbalstītāju skaits divas reizes pārsniedz aizlieguma pretinieku skaitu, liecina ceturtdien publicētās aptaujas dati.

Pētījumu centra «YouGov» aptaujā 57% respondentu apliecinājuši, ka atbalsta «likumu, ar kuru cilvēkiem Apvienotajā Karalistē tiktu aizliegts valkāt parandžas». 36% šādu aizliegumu «stingri atbalstītu», bet tikai 10% pret to «stingri iebilstu».

46% britu atbalstītu arī burkini - musulmaņu sieviešu peldkostīmu - aizliegumu. 30% pret to iebilstu, bet 18% nav bijis viedokļa.

Atbalsts parandžu aizliegumam bijis aptuveni vienāds visu politisko partiju sekotāju vidū. Tiesa, izteiktāks tas bijis starp Konservatīvās partijas un eiroskeptiskās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) atbalstītājiem.

Vienīgās respondentu grupas, kas iebilst pret parandžu aizliegumu, ir 18 līdz 24 gadus vecie un tie, kas nesenajā referendumā balsoja par palikšanu Eiropas Savienībā. Šajās grupās aizlieguma pretinieku pārsvars pār atbalstītājiem bijis attiecīgi seši un viens procentpunkts.

Aizliegumu atbalstījuši visu reģionu iedzīvotāji. Londonā tādu bijis 51%, bet Ziemeļanglijā - 63%.

Līdzīgā «YouGov» pētījumā Vācijā konstatēts, ka tur 62% iedzīvotāju ir par parandžu aizliegumu, savukārt ASV 59% respondentu norādījuši, ka «cilvēkiem jāļauj pašiem izlemt, ko vilkt mugurā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu