Spraigās cīņās noskaidroti Latvijas un Baltijas izturīgākie kalnu riteņbraucēji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ogres Zilo kalnu dabas parkā norisinājās kalnu divriteņu sacensības «24h MTB», kurās tika noskaidroti izturīgākie braucēji un braucējas. Visu diennakti sportisti nenoguruši pieveica Ogres Zilo kalnu izaicinošo reljefu, nebaidoties arī no tumsas.

Viena apļa garums bija ap 10 kilometriem, un mērķis bija nobraukt iespējami vairāk apļus 12 stundu vai 24 stundu laikā. Tāpat dalībniekiem bija iespēja izvēlēties vairākas grupas: Solo, pāru klase, četrinieki. Ja solo klasē viss ir vienkārši – izturīgākais un ātrākais uzvar, tad pāru un četrinieku klasēs jau bija redzamas taktiskās cīņas. Kopumā sacensību laikā visi dalībnieki kopīgi nomina 19 180 kilometrus jeb mēroja ceļu no Ogres līdz Jaunzēlandei.

Solo klasē vīriešiem dominēja kaimiņvalsts Lietuvas sportisti. Pirmajā vietā, pavadot 23 stundas un 51 minūti distancē, ierindojās Saulius Speičys (Dviratai-Daistatus). Uzvarētājs kopumā nobrauca 399 kilometrus. Visu sacensību laiku uzvarētājs cīnījās ar savu tautieti Sauliusu Matulevičius (1nsane.lt chip tuning), taču pieredze ņēma virsroku: pirmais izmantoja tumšo laiku, lai aizbēgtu no sekotāja. Otrais Matulevičius – 22 stundas un 59 minūtes (370 kilometri), bet trešais palika Gediminas Mukas (Jokers – Santa Monica Networks), kurš 24 stundu laikā paspēja nobraukt 342 kilometrus. Labākais no latviešiem – Sportlife.lv braucējs Edgars Ozols – ierindojās piektajā vietā.

Solo klasē dāmām uzvarēja Līga Actiņa (AVE Velokurjers), kura pieveica iespaidīgus 275 kilometrus. Milda Slickute-Sestokiene (FOCUS Vilnius) bija otrā ar 237 kilometriem, bet Zanda Rutkovska (Ādaži Velo) izcīnīja trešo vietu ar 218 kilometriem. Pāru klasē dāmām nepārspētas palika komandas «Mākoņu maliņas» sportistes – Inese Liepiņa un Iluta Gulbe. Viņas pieveica 199 kilometrus. Īpaši jāizceļ Inese, kura, neskatoties uz komandas biedrenes kritienu un gūtajām traumām, vienatnē cīnījās līdz sacensību beigām par ko izpelnījās ne tikai skatītāju simpātijas, bet arī uzvarēja pēc sacensībām notikušajā izlozē un novembrī dosies uz Lansarotes salu.

Solo 40+ klasē kungiem nepārspēts palika Vilnis Klimovičs (Impro.lv) ar 380 pieveiktiem kilometriem. Otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Juris Sniķis (Garām ejot/Madona) ar 323 kilometriem un Aleksandrs Kapralovs (3Veloplus) ar 256 kilometriem.

Kārtīgs Latvijas un Lietuvas duelis visas nakts garumā norisinājās pāru klasē vīriešiem. Klātesošie bija liecinieki tam, ka arī pēc 10, 15 un 20 pavadītām stundām distancē sportisti spēj kāpināt tempu, kā rezultātā braucēji no «eBike Raval» komandas Kaspars Ķipurs un Reinis Avens, pieveicot 522 kilometrus, pārspēja Lietuvas komandas «FOCUS Vilnius» braucējus Paulius Natalevičius un Tomas Skunčikas, kuri nobrauca 503 kilometrus. Trešajā vietā ierindojās Artūrs Verza un Āris Godiņš (Kur Važiuoji Racing Team), pieveicot 418 kilometrus.

Pāru klasē jauktajā konkurencē izturīgākie izrādījās «Trīs trīs nulle» braucēji Andris Bulavs un Zane Vitenberga, kuri nobrauca 332 kilometrus. Otrie palika Kaspars Koscinkevičs un Liene Strazda (ĀdažiVelo pāris), bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Ērika Beča un Dāvis Odziņš (Mežonīgās ogas).

Arī četrinieku konkurence nelika vilties. Visas distances (diennakts) garumā līderi nemitīgi mainījās, bet noslēgumā ātrākie izrādījās «Bikko.lv – MTB Talsi» braucēji - Guntars Sideļskis, Matīss Bērziņš, Reinis Korsūnovs un Kalvis Jansons, kuri pieveica 541 kilometrus garu distanci. Otrajā vietā, apsteidzot pretiniekus par nieka 6 sekundēm, ierindojās komanda «Privātbūve» (Kristaps Kanašnieks, Kristaps Zaļupe, Miks Aivars Mūrnieks un Matīss Birzgalis), bet trešie kaimiņi lietuvieši: «Dviratai-Daistatus» komandas braucēji Laurynas Grigas, Einaras Šulskus, Linas Zinevičius un Ridas Karaška.

Četriniekos jauktajā grupā (Trīs kungi un vismaz viena dāma) uzvarēja komanda «4Cyclists», kuras sastāvā vienīgajiem bija divas dāmas - Patrīcija Babrauskaite, Beāte Kovgere, Andrius Liškus un Kārlis Berlands, pieveicot 465 kilometrus. Uzvarētāji visu distanci stabili kontrolēja situāciju un otrajai vietai «Jokers - Santa Monica Networks» (Mindaugas Žiūkas, Miglė Mačionytė, Jovaldas Januškevičius, Algimantas Janušauskas) nedeva cerība pacīnīties par uzvaru. Trešie palika Kārlis Kalējs, Gvido Arnītis, Krišjānis Melnis un Unda Muravska (Veikals «Pus12»).

Savukārt Solo 12 stundu grupā vīriem uzvarēja Edgars Kalniņš (RK KSSK veloskola com), kurš pieveica 190 kilometrus, otrais Gediminas Labutis (Dviratai-Daistatus), bet trešais Juris Lagzdiņš (Rude). Jauktajā klasē pāriem nepārspēta palika «ĀdažiVelo MIX» komanda ar Aldi Slaidiņu un Solvitu Šteinbaumu sastāvā.

Īpaši jāatzīmē ātrāko apļu autori starp dāmām un kungiem. Dāmām ātrākā bija Beāte Kovgere, savukārt vīriem – Jānis Bisenieks (MTB Priekuļi).

Jāpiebilst, ka šīs sacensības bija seriāla «24h MTB Baltic Cup» noslēdzošais posms, kur tika noskaidroti arī Baltijas izturīgākie MTB braucēji. Solo grupā sievietēm kopvērtējumā uzvarēja Līga Actiņa (AVE Velokurjers), Solo grupā vīriešiem Saulius Speičys (Dviratai-Daistatus), Solo vīrieši 40+ grupā Vilnis Klimovičs (Impro.lv), vīriem pāru grupā «FOCUS Vilnius» (Paulius Natalevičius un Tomas Skunčikas), četriniekos vīriem «Dviratai-Daistatus» (Laurynas Grigas, Einaras Šulskus, Linas Zinevičius, Ridas Karaška), bet mix grupā četriniekiem «Jokers - Santa Monica Networks» (Mindaugas Žiūkas, Miglė Mačionytė, Jovaldas Januškevičius, Algimantas Janušauskas).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu