Redz, kas pie vainas «bardakā» uz Rīgas ielām, - trūkstot darbaroku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augot pilsētnieku nemieram par haotiskajiem būvdarbiem Rīgas ielās, galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs pirms divām nedēļām padzina Rīgas domes satiksmes departamenta vadītāju un izlūdzās būvnieku solījumu remontu pabeigt līdz 1. septembrim. Otrdien, mediju pavadīts, Ušakovs devās būvdarbus apraudzīt. Viņa secinājums ir – Brīvības iela kļūs vieglāk izbraucama, taču daudzviet darbi vēl turpināsies. Būvnieki tikmēr sūkstās, ka problēmas rada gan lietainais laiks, gan labu strādnieku trūkums, vēsta Tv3.

Brīvības ielā progress manāms – tā kļuvusi krietni vieglāk izbraucama ar auto. Tagad strādnieki lielākoties rosās, remontējot trotuārus. Uzstādītie gala termiņi ir strauji – lielākajai daļai ielu jābūt sakārtotām līdz ar jauno mācību gadu, kad pilsētas ielās satiksme kļūs krietni noslogotāka.

Būvnieki sūdzas, ka darbi tiem iedoti vasaras vidū, krietni vēlāk, nekā vajadzētu. Tagad nākas darbus saraut, turklāt trūkstot darbaroku.

Neveiksmīgajā ielu remontdarbu sākumā Ušakovs vaino iepriekšējo Satiksmes departamenta vadītāju Vitāliju Reinbahu. Būvnieku uzraudzība uzticēta Emīlam Jakrinam, kurš labu laiku bija Reinbaha padomnieks. Jakrins gan savu atbildību par remontdarbu izgāšanos nesaskata.

Tāpat Ušakovs uzsver, ka nākamgad ceļu remonti Rīgā turpināsies, tādēļ autovadītājiem jāsāk pierast, ka vasaras sezonā pa galvaspilsētas ielām labāk pārvietoties ar divriteni, kājām vai sabiedrisko transportu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu