Viljamsa ceļu pretī septītajam «US Open» titulam sāk ar drošu uzvaru

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules ranga līdere amerikāniete Serēna Viljamsa otrdien ceļu pretī savam septītajam ASV atklātā čempionāta titulam sāka ar vieglu uzvaru pirmajā kārtā.

Pirmās kārtas mačā Viljamsa ar 6-3, 6-3 pārspēja Jekaterinu Makarovu no Krievijas, kura pasaules rangā atrodama 29.vietā.

«Man vajadzēja sākt šo spēli labi, jo zināju, ka Makarova ir spēcīga tenisiste,» pēc panākuma izteicās Viljamsa, kura gan iepriekšējas pleca traumas dēļ šobrīd vēl neesot savā labākajā formā. «Kopš Vimbldonas čempionāta neesmu īpaši daudz spēlējusi. Redzēsim, kā jutīšos rīt.»

Līdz šim vēl neviena tenisiste atklātajā ērā šajā turnīrā nav spējusi uzvarēt septiņas reizes, turklāt, uzvarot šajās sacensībās, Viljamsa var apsteigt slaveno vācieti Štefiju Grāfu, kura karjeras laikā ieguva 22 «Grand Slam» titulus.

Pie panākuma otrdien tika arī Serēnas Viljamsas māsa Venusa, kura pirmās kārtas duelī ar 6-2, 5-7, 6-4 pārspēja Ukrainas sportisti Katerinu Kozlovu.

Amerikāniete šajā mačā pamanījās pieļaut 63 nepiespiestās kļūdas, taču tik un tā guva uzvaru. Zīmīgi, ka šis ir jau 72.«Grand Slam» turnīrs, kurā viņa spēlē pamatsacensībās, un tas atklātajā ērā ir vēl nebijis sasniegums.

Nākamo ASV atklātā čempionāta kārtu sasniegusi arī ar ceturto numuru izliktā poliete Agņeška Radvaņska, kura pirmās kārtas duelī ar 6-1, 6-1 pārliecinoši pārspēja amerikānieti Džesiku Pegulu.

To pašu iespējusi ar piekto numuru izliktā Simona Halepa no Rumānijas, kura savā pirmajā spēlē ar 6-0, 6-2 pieveica beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Savukārt vīriešu turnīrā otro kārtu sasniedzis ar otro numuru izliktais brits Endijs Marejs, kurš ar 6-3, 6-2, 6-2 bez lielām grūtībām uzveica čehu Lukāšu Rosolu.

Marejs šovasar otro reizi uzvarēja Vimbldonas čempionātā, turklāt ieguva zeltu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, atkārtojot pirms četriem gadiem Londonas Olimpiādē iespēto. Savukārt ASV atklātajā čempionātā viņš var kļūt par ceturto tenisistu vēsturē, kurš kalendārajā gadā sasniedzis finālu visos «Grand Slam» turnīros.

Otrajā kārtā iekļuvis arī ar trešo numuru izliktais šveicietis Stans Vavrinka, kurš ar 7-6 (7:4), 6-4, 6-4 pārspēja Fernando Verdasko no Spānijas.

«Esmu no sirds priecīgs. Fernando ir labs tenisists, kurš var būt patiešām agresīvs. Tas ir spēlētājs, kurš neļaus ieiet ritmā, tāpēc mači pret viņu nav viegli,» pēc mača sacīja šveicietis.

ASV atklāto čempionātu turpina arī ar sesto numuru izliktais japānis Kei Nišikori, kurš otrdien ar 6-1, 6-1, 3-6, 6-3 uzvarēja vācieti Benjaminu Bekeru, kā arī kādreizējais latvieša Ernesta Gulbja treniņpartneris Dominiks Tīms no Austrijas, kurš pirmajā kārtā ar 6-3, 2-6, 5-7, 6-4, 6-3 uzveica austrālieti Džonu Milmenu,

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko pirmdien nenoturēja sākumā iegūto pārsvaru un pirmajā kārtā ar 5-7, 3-6 zaudēja titulētajai Čehijas tenisistei Petrai Kvitovai. Latvijas pārstāve «Grand Slam» turnīros cietusi jau piecus zaudējumus pēc kārtas.

Tikmēr nākamo kārtu sasniegusi Anastasija Sevastova, kura pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzveica Annu Karolīnu Šmiedlovu no Slovākijas, bet nākamo cīņu viņa trešdien aizvadīs pret Garvinji Mugurusu no Spānijas, kura šogad uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

Šoreiz ASV atklātajā čempionātā nepiedalās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš ārstē plaukstas locītavas savainojumu. Gulbis tieši otrdien svinēja savu 28.dzimšanas dienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu