Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē tiekas ar Dāniju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pārbaudes spēli pirms 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra šodien aizvadīs Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas «Arēnā Rīga» uzņems Dānijas valstsvienību. Mačs sāksies plkst. 19.30, un to tiešraidē translēs kanālā LTV7.

Šī Latvijas izlasei ir vienīgā pārbaudes spēle pirms nozīmīgajiem mačiem par vienīgo ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Svētdien kļuva zināms, ka no izlases galvenā trenera amata atkāpies Leonīds Beresņevs, savu lēmumu pamatojot, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) nepilda saistības. Viņam kopš pavasara neesot maksāta alga. Berisņeva posteni ieņēmis pieredzējušais Haralds Vasiļjevs.

«Tā hokejā notiek. Man ir bijis, kad sezonas vidū nomainās treneris. Nedomāju, ka spēlētājiem tas traucēs. Haralds [Vasiļjevs] ir ļoti labs treneris. Viss atkarīgs ir no spēlētājiem, kā viņi pret to attieksies,» trenera maiņu īsi pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra sarunā ar «Latvijas Radio» komentēja uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Turnīrā nevarēs piedalīties 40 gadus vecais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kurš ir Haralda dēls. Viņš iedzīvojies savainojumā. Ilgāku laiku bija neskaidrības par aizsarga Oskara Bārtuļa dalību izlases sastāvā, bet nu kļuvis zināms, ka viņš visticamāk, pārstāvēs valstsvienības krāsas.

Pēc spēles ar Dāniju tiks nosaukts izlases galīgais sastāvs OS kvalifikācijas turnīram.

Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs hokejā «Arēnā Rīga» notiks no 1. līdz 4. septembrim, bet Latvija tajā sacentīsies ar Vāciju, Austriju un Japānu. Tikai sacensību uzvarētāja iegūs tiesības startēt Olimpiādē.

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēļu grafiks (Arēna Rīga)

DatumsLaiksSpēle
01.09.2016.15:30Vācija - Japāna
01.09.2016.19:30Austrija - Latvija
02.09.2016.15:30Vācija - Austrija
02.09.2016.19:30Latvija - Japāna
04.09.2016.14:00Japāna - Austrija
04.09.2016.18:00Latvija - Vācija

Vasiļjevam šī ir atgriešanās pie Latvijas izlases stūres. Nacionālo komandu iepriekš viņš vadīja no 1999. līdz 2001. gadam, arī 2000. gadā Sanktpēterburgā, kad Latvija ar 3:2 leģendārajā mačā pārspēja zvaigžņoto Krievijas valstsvienību.

Turnīram katra komanda drīkstēs pieteikt 23 spēlētājus (20 laukuma spēlētājus un 3 vārtsargus).

Latvijas hokeja izlases kandidāti olimpiskajam kvalifikācijas turnīram

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (Sirakūzas «Crunch»/ Tampabejas «Lightning»,AHL/NHL), Edgars Masaļskis (Toljati «Lada», KHL), Elvis Merzļikins («Lugano», NLA), Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo», KHL).

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Georgijs Pujacs,Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle (visi Rīgas «Dinamo», KHL), Oskars Bārtulis(Vladivostokas «Admiral», KHL), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», KHL),Kristaps Sotnieks (Toljati «Lada», KHL), Arvīds Reķis (Augsburgas «Panthers», DEL).

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Gints Meija, Māris Bičevskis, Vitālijs Pavlovs, (visi Rīgas «Dinamo», KHL), Kaspars Daugaviņš(Ņižņijnovgorodas «Torpedo», KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas «Dinamo», KHL), Andris Džeriņš (HC «Hradec Kralove», Čehija), Roberts Bukarts (HC «Zlin», Čehija), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes «Pinguine», DEL), Aleksejs Širokovs (Almetjevskas «Neftyanik», VHL), Zemgus Girgensons (Bufalo «Sabres», NHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «Lions», NLA), Rodrigo Ābols (Portlendas «Winterhawks», WHL), Mārtiņš Dzierkals (Ruānas-Norandas «Huskies», WHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu