Izziņo kino festivālu «Baltijas pērle»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kinofestivāla «Baltijas pērle» repertuārs šogad ir palielinājies par divām filmām, un programmā izdevies iekļaut visas plānotās filmas. Festivāla direktore Marina Ļipčenko vakar klātesošajiem stāstīja, ka festivālā tiks rādīts viss, kas tika ieplānots, bet ne viss, ko vēl būtu gribējies izrādīt. Šogad programma ir palielināta par divām filmām, kā arī vēl tiek gaidīts apstiprinājums par divām papildu filmām. Ļipčenko norādīja, ka festivāls šogad pieminēs dižo aktrisi Merilinu Monro, kurai šogad apritētu 90 gadu, turklāt, pēc festivāla direktores domām, festivālā tiks izrādīta viena no labākajām viņas filmām - «Mīlēsimies».

Viņa piebilda, ka dažas filmas tiks izrādītas tikai vienā seansā. Turklāt Ļipčenko izteicās, ka, lai arī filmu izrādīšanas tiesību iegāde kopumā kļuvusi dārgāka, cenas biļetēm uz seansiem nav kāpinātas.

Kinokritiķe Daira Āboliņa sacīja, ka rudens būs festivālu «feijerverks». Izsakoties par «Baltijas pērles» programmu, kinokritiķe uzteica Ļipčenko drosmi izrādīt filmas, kas ir «tieši kinofestivālu produkts». Viņa pievērsa uzmanību trim filmām, piemēram, filmai, kurai «aplaudēja un svilpa» Kannu festivālā - «Es, Daniels Bleiks».

Viņa izcēla arī filmu «Svelmainais līcis». «Tas, ko režisors dara šajā filmā, nav vārdos aprakstāms,» viņa sacīja, norādot, ka filma veidota burleska gaumē un tas ir «ekstrēms un unikāls piedzīvojums».

Reklāmas personība Ēriks Stendzenieks sacīja, ka festivāla programmā ir filmas, kas liks aizdomāties un padomāt, «pakasot pakausi, nevis vēderus».

Āboliņa norādīja arī uz režisora Kirila Serebreņņikova filmu «Māceklis», kas stāsta par kristietību. Viņa uzsvēra, ka tā ir ļoti spēcīga filma.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) savukārt atgādināja, ka šogad Rīgai tika svinēti 815 gadi un svētku tematika bija veltīta kino. «Šis ir viens no vecākajiem filmu, pat kultūras festivāliem, kam Rīgas dome sniedz atbalstu. Mēs varam būt lepni, ka mums ir iespēja un ka mums ir cilvēki, kuri uzņemas ko tādu darīt, jo Rīga bez tā kļūtu daudz nabadzīgāka kultūras sfērā,» izteicās amatpersona.

Preses konferences sākumā notika neliela režisora Jāņa Streiča sveikšana, uzsverot, ka šis gads ir režisora jubilejas gads. Ameriks uzsvēra, ka Streičs ir «Latvijas kino maestro». Arī Āboliņa norādīja, ka Streičs zina un ir atradis «nemirstības formulu, un tā ir kino».

Kinofestivāls «Baltijas pērle» Rīgā notiks no 21. septembra līdz 27. septembrim kinoteātrī «Splendid Palace». Biļetes uz gaidāmo kinofestivālu iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu