«Metta»/LU atņem punktus arī virslīgas vicelīderei «Ventspilij»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

«Metta»/«Latvijas Universitāte» komanda «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas čempionāta 13.kārtas spēlē trešdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar turnīra vicelīderi «Ventspili», kam zaudētie punkti apgrūtinās cīņu par čempiona titulu.

Tikmēr kopvērtējuma līdere Jūrmalas «Spartaks» viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja RFS, bet «Jelgavas» komanda pretinieku laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar turnīra pastarīti «Daugavpili».

Trešdien komandas aizvadīja Eirokausu dēļ pārceltās 13.kārtas spēles, bet nedēļas nogalē 20.kārtā šīs komandas tiksies atkārtoti.

Spēles rezultātu «Metta»/LU un «Ventspils» savstarpējā duelī atklāja ventspilnieks Alans Siņeļņikovs, kurš realizēja standartsituāciju. Tiesa, otrā puslaika vidū «Metta»/LU līderis Gatis Kalniņš panāca neizšķirtu, gūstot savus 101.vārtus virslīgā.

«Metta»/LU pirms divām nedēļām sarūpēja sensāciju un viesos ar 3:2 uzvarēja pērnās sezonas čempioni «Liepāju». «Studenti» šogad tikuši jau pie 19 punktiem, kas ir par septiņiem vairāk nekā iepriekšējā sezonā kopā. Tiesa, salīdzinoši veiksmīgais sniegums patlaban tomēr neļauj atrasties augstāk par septīto vietu.

Iepriekšējā spēlē savas ceturtās dzeltenās kartītes sezonā nopelnīja «Metta»/LU futbolisti Ingars Sarmis Stuglis un Dāvis Indrāns, kamēr ventspilnieku rindās trīs spēļu diskvalifikāciju izcieš Vitālijs Rečickis, tādējādi šie spēlētāji savām komandām šodien nevarēja palīdzēt.

Pirmajā aplī ar 2:0 uzvarēja ventspilnieki, bet trešā apļa savstarpējā cīņa arī šīm komandām norisināsies svētdien.

Savukārt «Spartaka» un RFS duelī pirmos vārtus guva jūrmalnieku uzbrucējs Dmitrijs Platonovs, kurš pirmā puslaika vidū saņemto piespēli veiksmīgi pāradresēja mājinieku vārtos. Otrā puslaika sākumā «Spartakam» izdevās dubultot savu pārsvaru, jo precīzi sita uzbrucējs Edgars Gauračs.

Diskvalifikāciju dēļ šī spēle bija jāizlaiž RFS futbolistiem Vjačelsavam Isajevam un Ņikitam Kaļiņinam, kamēr pretinieku rindās visiem futbolistiem diskvalifikācijas ir beigušās, turklāt komandas sastāvu papildinājis pieredzējušais lietuviešu vārtsargs Marus Rapalis, taču jūrmalnieku cietoksni turpina sargāt Latvijas U-21 izlases vārtsargs Vladislavs Kurakins.

Pirmajā aplī ar rezultātu 2:0 uzvarēja «Spartaks».

Tikmēr Daugavpilī notikušā mača gaitā «Jelgava» tā arī nespēja uzlauzt Jevgeņija Nerugala sargāto cietoksni, turklāt pamatlaika beigās mājiniekiem bija lieliska iespēja panākt uzvaru, taču zemgaliešu vārtsargs Kaspars Ikstens bija savu uzdevumu augstumos.

Jelgavniekiem šajā spēlē nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Gints Freimanis, kurš iepriekšējā mačā pret «Ventspili» salauza degunu, kā arī vēl viens aizsargs Abdulajs Dialo, kurš saņēmis spēles diskvalifikāciju. Zemgales kluba rindās šonedēļ atgriezās aizsargs Mārcis Ošs, taču viņš nebija pieteikts spēlei.

Pirmajā aplī uzvaru ar 3:1 svinēja «Jelgava».

Virslīgas kopvērtējumā «Spartakam» ir 44 punkti 19 mačos, par desmit punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par 14 - valsts čempionus no «Liepājas» un «Jelgavu».

RFS ar 23 punktiem ir piektā, bet tai ar 21 punktu seko «Riga». Tikmēr septīto vietu ar 19 punktiem ieņem «Metta»/LU, bet turnīra tabulu ar septiņiem punktiem noslēdz «Daugavpils».

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora «SynotTip» piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu