Krievijas karavīram - septiņu cilvēku slepkavam Armēnijā mūža ieslodzījums

LETA/INTERFAX.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas karavīram, kas Armēnijā noslepkavoja septiņu cilvēku ģimeni, tiesa piespriedusi mūža ieslodzījumu.

Krievijas karavīrs Valērijs Permjakovs tika tiesāts Gjumri bāzē Armēnijā.

Pirms tam Permjakovs atteicās sniegt liecību, tomēr pilnībā atzina savu vainu. Prokuratūra bija prasījusi apsūdzētajam piespriest mūža ieslodzījumu.

Permjakovs tika apsūdzēts, ka Gjumri netālu no Krievijas armijas bāzes 2015.gada 12.janvārī noslepkavojis vīrieti, sievieti, viņu pieaugušo dēlu un meitu, vedeklu un divus mazbērnus.

Seši upuri, arī pāra divus gadus vecā mazmeita, tika nošauti, bet pusgadu vecais mazdēls - nodurts.

Nozieguma vietā tika atrasti Permjakova zābaki un Kalašņikova automāts. Viņš tika aizturēts, mēģinot bēgt uz Turciju, un kopš aizturēšanas brīža tika turēts ieslodzījumā armijas bāzē.

Pēc upuru bērēm protesta akcijās pie Krievijas konsulāta Gjumri un armijas bāzes pulcējās tūkstošiem cilvēku, pieprasot nodot Permjakovu Armēnijas tiesai.

Cenšoties izlīgt ar Armēniju, Krievija piekrita karatiesā Permjakovu tiesāt tikai par dezertēšanu ar dienesta ieroci, ieroča un munīcijas nozagšanu un glabāšanu.

Pērnā gada 12.augustā Krievijas kara tiesa Permjakovam piesprieda desmit gadus cietumā par dezertēšanu un dienesta ieroča nozagšanu. Šī lieta tika nodalīta no slepkavības lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu