Miris beļģu džeza leģenda Tūts Tīlemans

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

94 gadu vecumā miris beļģu leģenda Tūts Tīlemans (Toots Thielemans), kurš aizvadījis 70 gadu garu mūzikas karjeru. Viņš atzīts par pasaules labāko mutes harmoniku spēlētāju (spēlējis arī ģitāru), kurš veidoja mūziku kopā ar dažiem no pasaules labākajiem džeza mūzikas izpildītājiem.

Pirmdienas rītā Žans Baptists Frederiks Izidors Tīlemans, kuru sirsnīgi sauca par «Toots», nomira miegā kādā Briseles slimnīcā, aģentūrai AFP pavēstīja viņa menedžeris Vērls van de Pols.

Mākslinieks piedzima 1922. gada 29. aprīlī strādnieku šķiras Maroles rajonā, Briselē. Tīlemans ieguva slavu, kad 1950. gadā pievienojās Benija Gudmena Eiropas koncertturnejai, vēl pirms viņš pārcēlās uz dzīvi ASV, kur viņš sadarbojās ar citām džeza leģendām, tostarp Čārliju Pārkeru, Ellu Ficdžeraldu, Kvinsiju Džonsu, Bilu Evansu, Natāliju Koulu, Petu Metenī u.c.

1961. gadā viņš sacerēja savu vispopulārāko hitu, dziesmu «Bluesette», kurā spēlē ģitāru, vienlaikus svilpojot unisonā tās pašas notis.

2001. gadā viņš uzstājās Rīgā.

2014. gadā viņš paziņoja, ka pamet skatuvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu