10 iemesli, kāpēc apmeklēt laikmetīgā cirka festivālu «Re Rīga!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 23. augusta līdz 25. augustam Rīgā jau ceturto gadu norisināsies starptautiskais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls «Re Rīga!». Festivāla programmā iekļautas dažāda formāta izrādes - sākot no īpašām izrādēm nedaudziem skatītājiem līdz publiskām, liela mēroga ielu izrādēm pilsētvidē. Lūk, festivāla direktora Mārtiņa Ķibera ieteikumi - desmit iemesli, lai apmeklētu festivālu «Re Rīga!»

Lai redzētu, cik profesionāls dažādu valstu laikmetīgais cirks ir aizraujošs, interesants un vienlaikus atšķirīgs (visas izrādes).

Lai saprastu, cik svarīga ir savstarpējā sadarbība un uzticēšanās. Cirka mākslinieki visus trikus veic bez drošības sistēmām, tikai paļaujoties vienam uz otro un uz sevi (15FT6, Svalbard).

Lai redzētu, cik relatīvs jēdziens ir gravitāte (visas izrādes).

Lai uzzinātu jaunu skaisti izstāstītu stāstu — stāsts ir ļoti būtiska laikmetīgā cirka sastāvdaļa (visas izrādes).

Lai brīnītos, ka iespējams just līdzi, redzot kā «atdzīvojas» nedzīvi priekšmeti (Non Nova).

Lai smeltos iedvesmu un atraisītos — laikmetīgā cirka mākslinieki arvien meklē jaunas izteiksmes formas un perfomances veidus (visas izrādes).

Lai noklausītos spokaini skaisto un savdabīgo izrādes muzikālo pavadījumu, bez tam dzīvajā izpildījumā (Svalbard).

Lai pārliecinātos, cik vienai trupai var būt apbrīnojamas prasmes dažādās cirka disciplīnās (15FT6).

Lai noskatītos aci pret aci bezbailīgus un apbrīnojamus trikus, kas tapuši ilgu treniņu un mēģinājumu procesā (15FT6, Svalbard).

Lai pabūtu kopā ar ģimeni un draugiem. Izrādes aizkustina un bez vārdiem uzrunā gan lielus, gan mazus skatītājus (visas izrādes).

Laikmetīgā cirka festivāls Re Rīga! notiek 23.-25. augustā

reriga.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu