ASV olimpieši nodrošinājuši pārliecinošu uzvaru medaļu kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV olimpiskā komanda pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu pēdējās dienas ar 43 zelta medaļām ir nodrošinājusi sev pārliecinošu uzvaru medaļu kopvērtējumā, savukārt Latvijas olimpiskā delegācija pirmo reizi kopš valstiskās neatkarības atgūšanas vasaras Olimpiādē ir palikusi tukšā, netiekot pie nevienas godalgas.

Aizvadot vienas no sev sekmīgākajām spēlēm, ASV olimpieši pēc 15 sacensību dienām ir izcīnījuši 43 zelta, 37 sudraba un 36 bronzas godalgas, bet kopā ieguvuši 116 medaļas

Pēdējā sacensību dienā tiks izcīnīti 12 medaļu komplekti, tāpēc tuvākie sekotāji pat teorētiski vairs nevar panākt amerikāņus, jo Lielbritānijai ir 27, bet Ķīnai 26 pirmās vietas.

Pirms četriem gadiem Londonā amerikāņi izcīnīja 46 zelta medaļas, tāpēc viņiem vēl ir izredzes šo rezultātu ne tikai atkārtot, bet arī uzlabot.

Tiesa, olimpisko medaļu kopvērtējuma rekordu pārspēt nebūs iespējams, jo 1904.gada olimpiskajās spēlēs Sentluisā amerikāņi tika pie 239 godalgām, tostarp 78 zelta, bet 1984.gadā Losandželosā viņi izcīnīja pat 83 pirmās vietas.

Sestdien ASV sportisti triumfēja piecās disciplīnās. Triatlonā sievietēm nepārspēta palika Gvena Džorgensena, kārtējo triumfu basketbolā izbaudīja ASV izlases dāmas, 1500 metru skrējienā vīriešiem labākais bija Metjū Sentrovics, bet 4x400 metru stafetēs uzvarēja dāmu un kungu kvarteti.

Tikmēr par otro vietu medaļu vērtējumā pēdējā sacensību dienā sīva cīņa būs starp Lielbritāniju un Ķīnu, kuras šķir tikai viena zelta godalga. Briti Riodežaneiro ir izcīnījuši 27 zelta, 22 sudraba un 17 bronzas medaļas, kamēr Ķīnai ir 26 uzvaras, 18 otrās un 26 trešās vietas.

Briti sestdien savu zelta medaļu ražu papildināja ar uzvarām kanoe airēšanā, boksā un vieglatlētikā, kur 5000 metru skrējienā triumfēja Mo Farahs, kurš jau otro Olimpiādi pēc kārtas izcīna pa divām augstākā kaluma godalgām. Tikmēr Ķīna pirmspēdējā sacensību dienā pirmās vietas ieguva badmintonā, daiļlēkšanā, taekvondo un sieviešu volejbolā.

Ceturtajā vietā kopvērtējumā atgriezusies Krievija, kurai tāpat kā Vācijai ir 17 zelta medaļas, taču krievi ir ieguvuši vairāk otrās vietas.

Krievijai ir 17 sudraba un 19 bronzas medaļas, bet vācieši tikuši attiecīgi pie desmit otrajām un 14 trešajā vietām.

Sestā ar 12 zelta medaļām ir Japāna, kurai seko Francija un Dienvidkoreja ar deviņām pirmajām vietām, kamēr Austrālijai, Itālijai, Nīderlandei un Ungārijai ir pa astoņiem triumfiem. Spānija ieguvusi septiņas, bet Brazīlija un Jamaika pa sešām zelta godalgām.

Medaļu kopvērtējumā atrodamas arī Lietuva un Igaunija. Dienvidu kaimiņi ar vienu sudrabu un trīs bronzām ieņem 64.vietu, kamēr Igaunija ar vienu bronzu ir dalītā 78.vietā.

Pirms noslēdzošās Olimpiādes dienas vismaz viena zelta medaļa ir 59 valstu sportistiem, bet šajās spēlēs kaut vienu godalgu ir izcīnījušas 87 valstis.

Savukārt Latvijas komandā labākie panākumi bijuši divas ceturtās un viena piektā vieta.

Tuvu pirmajai medaļai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija tikai 18 gadus vecā svarcēlāja Rebeka Koha, kura savā debijas Olimpiādē izcīnīja augsto ceturto vietu svara kategorijā līdz 53 kilogramiem. Ventspilniecei līdz bronzas medaļai pietrūka tikai divi kilogrami. Tāpat ceturto vietu septiņcīņā sievietēm ieguva Laura Ikauniece-Admidiņa, kuru no trešās pozīcijas šķīra vien 36 punkti. Savukārt piektais sestdien notikušajā 200 metru smaiļošanas sacensību finālā palika Aleksejs Rumjancevs, kuru no goda pjedestāla šķīra 0,229 sekundes.

Sestdien tika sadalīti 30 medaļu komplekti, savukārt olimpisko spēļu beidzamajā dienā tiks uzzināti olimpiskie čempioni 12 disciplīnās - vieglatlētikā, basketbolā, boksā, kalnu riteņbraukšanā, mākslas vingrošanā, handbolā, volejbolā un brīvajā cīņā.

Latvijas sportisti savus startus Riodežaneiro jau ir noslēguši, jo skrējējs Valērijs Žolnerovičs traumas dēļ maratona distancē nestartēs.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pēc svētdienas sacensībām būs sadalīti 306 medaļu komplekti 28 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu