Serbija šokē Austrāliju un iekļūst finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Serbijas vīriešu basketbola izlase Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra pusfināla spēlē piektdien ar 87:61 (16:5, 19:9, 31:21, 21:23) pārliecinoši pārspēja latviešu izcelsmes austrālieša Andreja Lēmaņa vadīto Austrāliju.

Finālā Serbija tiksies ar ASV, kas pusfinālā ar 82:76 (26:17, 19:22, 21:18, 16:19) uzveica Spāniju.

Serbijas izlases rindās rezultatīvākais bija Milošs Teodosičs, kurš guva 22 punktus, bet 14 punkti Stefana Markoviča kontā.

Tikmēr Austrālijas izlasē pa 13 punktiem iemeta Broks Motums un Petijs Milss.

Maču austrālieši iesāka ar nesekmīgiem uzbrukumiem, turpretī serbi guva astoņus bezatbildes punktus. Pirmajā ceturksnī Austrālijas basketbolisti guva vien piecus punktus, bet otrajā ceturtdaļā viņiem īpaši neizdevās uzlabot savu sniegumu, jo tika iemests vien par četriem punktiem vairāk.

Pirmo puslaiku ar 35:14 uzvarēja Serbija, bet trešā ceturtdaļa aizritēja jau nedaudz līdzvērtīgākā cīņā. Tomēr arī šajā spēles nogrieznī serbi turpināja attālināties un rezultāta tablo pirms ceturtās ceturtdaļas vēstīja 66:38 Balkānu valsts labā. Ceturto ceturksni Serbijas basketbolisti aizvadīja nepiespiesti, svinot drošu uzvaru ar rezultātu 87:61.

Serbija ir divkārtēja FIBA Pasaules kausa ieguvēja un trīskārtēja Eiropas čempione. Olimpisko spēļu finālā tā spēlēja arī 1996.gadā, kad kopā ar Melnkalni atradās zem Dienvidslāvijas Federālās Republikas karoga.

Pašlaik 47 gadus vecais Lēmanis par Austrālijas izlases treneri tika apstiprināts 2013.gada aprīlī, bet līdz tam viņš bija valstsvienības galvenā trenera Breta Brauna palīgs.

Kā Austrālijas izlases galvenā trenera palīgs Lēmanis piedalījās 2010.gada pasaules čempionātā un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs. Savukārt 2014.gada Pasaules kausā Austrālija Lēmaņa vadībā ierindojās 12.vietā.

Lēmaņa vecāki Latviju pameta Otrā pasaules kara laikā, sākotnēji bēgot uz Vāciju, bet vēlāk pārceļoties uz Austrāliju. Pats Lēmanis piedzima un izauga Melburnā, bet aģentūrai LETA viņš Riodežaneiro atklāja, ka Latviju pagaidām vēl nekad nav apciemojis, lai gan uz brīdi bija tur pērn, kad uz spēlēm Lietuvā tika lidots caur Rīgas lidostu.

Tikmēr otrā pusfinālā ASV izlases rindās rezultatīvākais bija Klejs Tompsons, kurš guva 22 punktus,14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Kevinam Durantam, bet labākais cīnītājs zem groziem bija Deandrē Džordans, kurš savāca 16 bumbas zem groziem.

Savukārt Spānijas izlasē ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Po Gasols.

ASV basketbolisti ieguva vadību jau no otrās minūtes, mača turpmākajā gaitā ne reizi nenonākot iedzinējos. Pirmā puslaika beigās spāņi spēja pietuvoties līdz mīnus 3-4 punktiem, bet pārtraukumā amerikāņi devās ar sešu punktu pārsvaru (45:39).

Otrajā puslaikā ASV basketbolisti noturēja savu pārsvaru un svinēja uzvaru ar 82:76, iekļūstot turnīra finālā.

Amerikāņi titula mačā spēlēs 16.reizi, bet finālā viņi piedzīvojuši zaudējumus vien 1972.gadā Minhenē.

Amerikāņi, kurus joprojām trenē pieredzējušais Maiks Kržiževskis, viņa vadībā uzvarēja iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Pekinā un Londonā, tagad lūkos tikt pie trešā čempionu titula pēc kārtas.

ASV un Serbija jau tikās apakšgrupu turnīrā, kur ar 94:91 uzvarēja amerikāņi.

Cīņas par medaļām vīriešu basketbolā notiks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu