Bolts: Esmu pelnījis būt starp visu laiku izcilākajiem pasaules sportistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Astoņkārtējais olimpiskais čempions vieglatlētikas sprinta distancēs Useins Bolts no Jamaikas pēc ceturtdien gūtās uzvaras Riodežaneiro olimpisko spēļu 200 metra distancē paziņoja, ka viņš ir pelnījis būt starp visu laiku izcilākajiem planētas sportistiem, tādiem kā bokseris Muhameds Ali, futbolists Pele un peldētājs Maikls Felpss.

«Es mēģinu kļūt par vienu no visu laiku izcilākajiem, būt starp tādiem kā Ali vai Pele. Pagaidīšu, ko jūs puiši (žurnālisti) rakstīsiet piektdien pēc 4x100 metru stafetes. Ceru, ka par mani varēs lasīt, ka esmu viens no visu laiku izcilākajiem planētas sportistiem. Tas ir mans mērķis,» pēc kārtējā triumfa preses konferencē sacīja Bolts, kurš piektdien startēs minētās stafetes finālā, lūkojot tikt pie savas trešās Riodežaneiro zelta medaļas un devītās karjerā.

Bolts apstiprināja, ka ceturtdien aizvadīja savu pēdējo individuālo startu olimpiskajās spēlēs, tomēr viņš plāno startēt arī nākamā gada pasaules čempionātā Londonā. Pēc ceturtdienas triumfa Boltam ir 19 olimpisko spēļu un pasaules čempiona tituli.

Viņš pirms sacensībām 200 metros neslēpa, ka vēlas labot pasaules rekordu, tāpēc finālā jau no pirmajiem metriem skrēja uz pilnu jaudu, tomēr slapjajā stadiona skrejceļā viņš finišu sasniedza pēc 19,78 sekundēm, no pašam piederošā pasaules rekorda atpaliekot 0,59 sekundes.

«Jau pirms starta zināju, ka pasaules rekordu labot būs grūti. Skrēju cik varēju, taču jau pēc virāžas kājas tik labi neklausīja. Tomēr man ir milzīgs prieks par šo zelta medaļu, jo uzvara 200 metru distancē man ir ļoti svarīga,» piebila izcilnieks.

LETA jau ziņoja, ka 200 metru skrējienā sudraba medaļu izcīnīja daudzsološais kanādietis Andrē de Grasse, kurš Boltam zaudēja 0,24 sekundes. Kanādietis pie sudraba tika arī 100 metru distancē.

Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena tika francūzis Kristofs Lemetrs, kurš finišu sasniedza 20,12 sekundēs. Tādu pašu laiku uzrādīja brits Edams Džemili, taču fotofinišs lēma par labu francūzim.

Bolts piektdien var kļūt par pirmo vieglatlētu, kurš trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas ir uzvarējis trīs dažādās disciplīnās.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu