Treimanis startēs pirmajā, Štrombergs otrajā ceturtdaļfināla braucienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Ceturtdienas vakarā pulksten 19:30 pēc Latvijas laikā sāksies Rio olimpisko spēļu ceturtdaļfināla braucieni, kuros sacentīsies 32 vīri. Edžus Treimanis startēs pirmajā braucienā kopā arī ar pasaules čempionu francūzi Žorisu Dodē un Nīderlandes talantu Niku Kīmanu. Tikmēr Māris Štrombergs iekļauts otrajā ceturtdaļfināla braucienā. Viņam konkurenci trīs braucienos sagādās arī brits Laims Filips un šveicietis Davids Grafs.

Trešdienas vakarā startēja olimpiskās BMX sacensības. «Time – trial» braucienos katrs no braucējiem trasi veica vienu reizi. Ātrāko laiku uzrādīja Francijas sportists Dodē, pārspējot šveicieti Grafu un austrālieti Semu Vilobiju.

Štrombergs ieņēma septīto vietu, bet Treimanis piedzīvoja kritienu un palika 32. Viņš gan spēs turpināt sacensības un ir kaujinieciski noskaņots pacīnīties par iekļūšanu pusfinālā.

Ceturtdaļfināli, kur katrs dalībnieks veiks trīs braucienus ar tiem pašiem konkurentiem, ceturtdien, sāksies pulksten 19:30. Jau pirmajā no četriem braucieniem startēs Treimanis.

Ivo Lakuča audzēknis cīnīsies par iekļūšanu labāko četriniekā ar esošo pasaules čempionu Dodē (Francija), 2015. gada pasaules čempionu Kīmanu (Nīderlande), ASV sportistu Nikolasu Longu, mājinieku Renato Rezende, kā arī Jeli Van Gorkomu (Nīderlande), Niklasu Laustsenu (Dānija) un Trentu Džounsu (Jaunzēlande).

Olimpiskās BMX sacensības:

18.08.:19:30, Ceturtdaļfinālu braucieni

19.08.: 21:10, Pusfināla un fināla braucieni

Štrombergs startēs otrajā ceturtdaļfināla braucienā. Divkārtējā olimpiskā čempiona pretinieki par iekļūšanu pusfinālā būs – šveicietis Grafs, brits Filips, Luiss Brethauers (Vācija), Torijs Nihaugs (Kanāda), Džefersons Milano (Venecuēla), Kails Dods (Dienvidāfrika) un Tonijs Siarifudins (Indonēzija).

Pusfinālā iekļūs četri labākie braucēji, kuri iegūs vismazāk punktus. Par pirmo vietu braucienā sportists sāniem 1 punktu, bet par astoto 8 punktus.

Latvijas olimpiskās BMX komandas galvenais treneris ir Ivo Lakučs, mehāniķis Gundars Osis, bet fizioterapeits Arnis Noveičuks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu