Izsolīs «Black Sabbath» piemiņas priekšmetu kolekciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto /TVNET

Izsolē nonākusi priekšmetu kolekcija, kas saistīta ar leģendārās smagā roka grupas «Black Sabbath» iesākumiem, kad grupu vēl sauca «Earth». Priekšmetus, kas datējami ar laiku starp 1968. un 1973. gadu, izsolīs 30. septembrī Šefīldas Izsoļu galerijā.

Kolekcijā ietilpst «Earth» plakāti, skrejlapas, dziesmu vārdi, attēli un pastkartes, kuras Ozijs Osborns ar toreizējo sievu Telmu sūtījuši mūziķa vecākiem, kas dzīvoja Birmingemā. Viena no pastkartēm, šķiet, rakstīta 1968. gadā Francijā, un tajā Osborns izteicis aizdomas, ka francūžiem nepatīkot vīrieši ar gariem matiem. Citā pastkartē, kas sūtīta no Hamburgas, kur grupa kādu laiku mita klubā «Star Club», Osborns priecājas par iepazīšanos ar «jauku vācu meiteni» un par iespēju uzstāties tur, kur grupa «The Beatles» kļuva slavena.

Interesants ir arī dziesmu vārdu uzmetums, kas tapis neilgi pirms 1969. gada augusta, kad grupa pieņēma nosaukumu «Black Sabbath». Šis dziesmas teksts tomēr nav izmantots līdz 1971. gadam. Uz papīra redzams, ka tekstu rakstījuši «Earth» grupas dalībnieki «Ozijs un «Gīzers» [Batlers]». Dziesmas nosaukums ir «Changing Phases», taču šie vārdi vēlāk izmantoti studijas albumā «Master of Reality» atrodamajā balādē «Solitude».

«Tas šķiet ironiski, ka laikā, kad «Black Sabbath» beidz savu karjeru un kļūst pieejami šie artefakti, viņu stāsts veic pilnu apli un nonāk pie grupas pirmsākumiem,» teikts paziņojumā, ko izplatījis izsoļu nama eksperts Stīvens Flintofts.

Kāds Šefīldas iedzīvotājs kolekciju atrada laikā, kad 80. gados tika pārbūvēta Londonas osta.

Izsoļu nams vēl nav publicējis pilnu priekšmetu sarakstu, taču antikvāru laikraksts «Antiques Trade Gazette» paredz, ka izsolē visi priekšmeti kopā ienesīs aptuveni 2000 līdz 3000 sterliņu mārciņu (apmēram 2300-3400 eiro).

Tikmēr pati grupa gatavojas savai pēdējai Ziemeļamerikas koncertturnejai ar nosaukumu «The End», bet «Black Sabbath» pēdējais koncerts izskanēs nākamā gada februārī Birmingemā.

Atgādinām, ka šovasar grupa uzstājās Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu