Latvijas BMX braucēju treneris: Diemžēl Edzītis neizturēja

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DEAN LEWINS / AAP

Latviešu BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis Riodežaneiro olimpisko spēļu individuālajos braucienos nav izturējis sacensību nervozitāti, uzskata Latvijas izlases treneris Ivo Lakučs.

Trešdien aizvadītajā kvalifikācijā divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs bija septītais ātrākais, trasi veicot 34,953 sekundēs un no uzvarētāja, francūža Žorisa Dodē, atpaliekot par 0,336 sekundēm. Tikmēr Treimanis piedzīvoja kritienu un braucienu nepabeidza. Līdz ar to Treimanis tika pie 32.vietas un ceturtdien gaidāmajos ceturtdaļfinālos viņam būs potenciāli spēcīgāki pretinieki.

«Septītā vieta ir labi, labāk nekā Londonā, kur Māris bija 11.pozīcijā. Visiem ir kļūdas un sīvi rezultāti,» Lakučs cerējis, ka Štrobergs trasi veiks ātrāk par 35 sekundēm, kas arī piepildījās. «Diemžēl Edzītis neizturēja, jo mačos ir lielāka nervozitāte nekā treniņos. Rīt jāsāk no sliktākās pozīcijas, bet tāda ir dzīve.»

Kā skaidroja Lakučs, Treimanis pirmajā tramplīnā aizlēcis par tālu. «Trieciens bija stiprs, kājas neizturēja un ielūza. Gribēšana bija pārāk liela, tomēr viņš tikai pārsita pieri un būs dzīvotājs.»

Zīmīgi, ka Treimanis kritienu individuālajos braucienos piedzīvoja otrajā Olimpiādē pēc kārtas. Pirms četriem gadiem latvietis sekojošajā ceturtdaļfinālā startēja ar apsaitētu seju, kas komandas biedriem lika viņu iesaukt par Betmenu.

«Vēl ar Māri strādājam pie pāris detaļām - otra pumpa šodien nebija tik laba kā gribētu, bet trajektorija laba, lēcieni labi, patika trešā taisne un finiša virāža,» stāstīja Lakučs. «Trase ir āķīga, bet paviegla - katra kļūda maksā daudz ātruma, bet mums tā ir parocīga. Māris pagaidām baidās uz otro pumpu iet pilnā ātrumā un tas dod iespēju citiem.»

Trešdien individuālie braucieni notika sutīgā karstumā, tomēr Lakučs uzsvēra, ka tas latviešiem var nākt par labu. «Esam pieraduši pie karstuma, jo jau no janvāra gatavojāmies Floridā, kur ir šāds pats laiks.»

Pirmās sacensības Riodežaneiro trasē tika aizvadītas pērnā gada izskaņā, tomēr toreiz tās netika pilnvērtīgi aizvadītas, jo trase bija pārāk bīstama.

«Tagad tā ir uztaisītā drošāka un izbraucama. Toreiz bija vēl vairāk pumpas un tramplīni sekoja viens pēc otra. Tāpat viens tramplīns bija par pusotru metru augstāks,» stāstīja Lakučs. «Mums būtu izdevīgi, ja sacensībās būtu pretvējš, kā šodien. Tad pirmā taisne ir nedaudz lēnāka, jo, piemēram, vakar tajā vispār nevarēja savākties.»

Štrombergs ir pasaulē vienīgais divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā, kurā olimpiskās godalgas tiek izcīnītas kopš 2008.gada. Savu pirmo olimpisko zelta medaļu valmierietis izcīnīja 2008.gadā Pekinā, bet 2012.gadā Londonā viņš panākumu atkārtoja.

Štrombergs bija Latvijas delegācijas karognesējs olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, bet pēc tam viņš kopā ar komandu devās uz ASV,kur nedēļu turpināja gatavoties sacensībām. Ar Štrombergu un Treimani kopā gatavojās arī Kristens Krīgers, kurš ir komandas rezervists.

Pirms četriem gadiem Londonā Latviju BMX riteņbraukšanā pārstāvēja Štrombergs, Treimanis un Rihards Veide, bet dāmu sacensībās uz starta izgāja Sandra Aleksejeva. Latvijai trīs ceļazīmes bija arī 2008.gadā Pekinā, kad BMX riteņbraukšana debitēja olimpiskajā programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu