Kopš lieguma piedalīties parlamenta sēdēs Liepiņš Saeimā «nopelnījis» € 17 558

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas deputāta mandātu piespiedu kārtā nolikušais Dainis Liepiņš (LRA) atalgojumā parlamentā kopš viņam stājās spēkā liegums piedalīties parlamenta sēdēs saņēmis 17 558,43 eiro jeb vidēji 975 eiro mēnesī, liecina deputātiem izmaksāto atalgojumu saraksts.

Liepiņš savu pēdējo atalgojumu Saeimā saņēmis par darbu jūlija mēnesī, kad nopelnīja 1209,80 eiro. Šādu atalgojumu politiķis saņēma arī iepriekšējos mēnešus - kopš 2016.gada janvāra.

Pagājušajā gadā kopš februāra Liepiņš saņēma samazinātu atalgojumu. Tas bija skaidrojams ar to, ka viņam bija liegts piedalīties parlamenta sēdēs, līdz ar to viņš saņēma par 50% zemāku atalgojumu, nekā tad, ja apmeklētu visas parlamenta sēdes. Liegums piedalīties parlamenta sēdēs gan netraucēja Liepiņam vadīt Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakciju, par ko paredzēts papildu atalgojums Saeimā.

2015.gadā Liepiņa atalgojums bija mērojams 895,55 eiro mēnesī.

Pēdējo pilno parlamentārieša atalgojumu Liepiņš saņēma 2015.gada janvārī, kad nopelnīja 1448,32 eiro.

Bijušajam deputātam par parlamentārieša statusa zaudēšanu nepienākas kompensācijas. Viņš arī, atrodoties deputāta amatā, nesaņēma transporta vai īres izmaksu kompensācijas.

Liepiņš deputāta mandātu zaudēja 1.augustā, kad spēkā stājās Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departamenta lēmums atstāt negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru viņš tika atzīts par vainīgu nepatiesu ziņu sniegšanā amatpersonas deklarācijā.

Jau vēstīts, ka parlamentā Liepiņa vietā varētu iekļūt Vecumnieku domes priekšsēdētājs Rihards Melgailis, kurš arī paudis gatavību uzņemties šo amatu, jo nav grasījies atkārtoti kandidēt uz Vecumnieku novada vadītāja amatu. Saeima par Melgaiļa mandāta apstiprināšanu varētu lemt uzreiz pēc atgriešanās no Saeimas sesiju pārtraukuma - 2.septembrī.

Jūlijā vidējais deputāta atalgojums parlamentā bijis 2016 eiro. Lielākos atalgojumus saņēmuši ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis - 3398 eiro, Nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars - 2884 eiro, kā arī Saeimas Prezidija sekretāra biedrs Gunārs Kūtris (NSL) - 2803 eiro.

Kopš 20.jūnija, kad parlaments slēdza savu pavasara sesiju, darbs Saeimā nenotiek. Parlaments rudens sesiju sāks 2.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu