Kanoe airētājs Iļjins nesasniedz Rio A finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas kanoe airētājs Dagnis Iļjins pirmdien neiekļuva Riodežaneiro olimpisko spēļu 1000 metru distances A finālā, līdz ar to turpinājumā viņu gaida starts B finālā.

Latvietis vispirms startēja pirmajā 1000 metru distances priekšbraucienā, kurā par uzvarētāju kļuva vācietis Sebastjans Brendels, kurš uzreiz sev nodrošināja vietu A finālā, kamēr pārējie iekļuva pusfinālā. Vācijas sportists finišēja pēc trim minūtēm un 58,044 sekundēm, kamēr Iļjins to paveica pēc četrām minūtēm un 11,766 sekundēm, ierindojoties ceturtajā vietā.

Savukārt pusfinālā Iļjins jau no paša sākuma nebija starp līderiem un noslēgumā tajā ierindojās sestajā vietā starp astoņiem sportistiem. Tikmēr par šī pusfināla uzvarētāju kļuva krievs Iļja Štokalovs, no kura latvietis atpalika par nepilnām 22 sekundēm.

Katra pusfināla divi ātrākie sportisti iekļuva A finālā, ko paveica arī divi ātrākie pārējo rezultātu īpašnieki. Starp viņiem nebija Iļjina, kuru otrdien gaida starts B finālā.

Iļjins pie dalības olimpiskajās spēlēs tika pēdējā brīdī, jo sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm diskvalificēja Baltkrievijas un Rumānijas kanoe un smaiļošanas sportistus, līdz ar to notika Olimpiādes ceļazīmju pārdalīšana. Pie vienas no tām tika arī latvietis, turklāt viņš sacentīsies arī 200 metru distancē.

Patlaban 23 gadus vecajam Iļjinam šīs ir pirmās olimpiskās spēles. Talsinieks 2013.gadā pasaules U-23 čempionātā 1000 metru distancē izcīnīja sudraba godalgu.

Turciju pārstāvošā latviešu smaiļotāja Lāsma Liepa pirmdien kvalificējās Riodežaneiro olimpisko spēļu pusfinālam 200 metru distancē, ko aizvadīs vēlāk pirmdien.

Pašlaik 28 gadus vecā Liepa Turciju pārstāv kopš pagājušā gada, kad ieguva šīs valsts pilsonību. Latviete ir pirmā Turciju pārstāvošā smaiļotāja, kura piedalās olimpiskajās spēlēs.

      KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
      Redaktors iesaka
      Nepalaid garām!
      Uz augšu