Uz «Summertime» skatuves - Grammy laureāte Dobē Njaorē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 13. augustā, uz festivāla «Summertime» – aicina Inese Galante skatuves atgriežas Kotdivuārā dzimusī dziedātāja, dejotāja un perkusioniste Dobē Njaorē (Dobet Gnahoré). Pirmo reizi spilgtā māksliniece festivālā uzstājās pirms diviem gadiem, saņemot nerimstošas publikas stāvovācijas un apbrīnu par negaidīti saviļņojošo performanci.

Mūzikas gardēžu vidū Dobē uzskata par spožāko mūsdienu Āfrikas mūzikas interpreti, pielīdzinot tādām žanra leģendām kā Mirjamai Makebai un Hjū Masekelai. Klausītājus visā pasaulē dziedātāja valdzina ar savu spēcīgo balsi, samtaino un it kā Āfrikas saules uzkarsēto tembru, kas publiku pievelk kā magnēts. Unikālās balss un personības kombinācija 2010. gadā dziedātājai atnesusi Grammy balvu kategorijā Best Urban/Alternative Performance.

Festivālā «Summertime» Dobē vedīs ceļojumā uz dzimto Āfriku, kur gadsimtos dziedātas mūzikas spēks izskanēs vismaz septiņās kontinenta valodās. Tā būs kā atgriešanās pie pirmsākumiem – tur, kur dzīve pulsē dabas ritmos. Ļaujoties mākslinieces balss neatvairāmajam spēkam un ķermeņa akrobātiskajām kustībām, ir jābūt gataviem – Dobē uzstāšanās nereti var līdzināties teju hipnotiskam rituālam.

Koncerta biļetes «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu