Ar tirdziņu sākušās Rīgas svētku svinības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Šodien Rīgā ar pasākumiem dažādās pilsētas vietās sāksies galvaspilsētas 815 gadu jubilejas svinības. Ielūkojies foto, kā izskatās svētku tirdziņā Esplanādē.

Rīgas svētki šogad ir veltīti kino tēmai, tādēļ liela daļa pasākumu notiks kino zīmē. Rīdzinieki un pilsētas viesi Rīgas kino muzejā, kinoteātrī «Splendid Palace» un daudzviet citur varēs iepazīties ar Rīgas kino vēsturi, galvaspilsētā uzņemtajām kinofilmām, izsekot kino uzņemšanas un izrādīšanas procesam no tā pirmsākumiem Rīgā līdz pat mūsdienām.

Grīziņkalnā no plkst.14 sāksies kino svētki «Elpojiet dziļi» un pasākumi ir plānoti gan koka ēku renovācijas centrā, gan bibliotēkā, gan arī pašā Grīziņkalna parkā. Vakarā parkā notiks grupas «Menuets» koncerts. Pēcpusdienā Lucavsalā sāksies volejbola sacensības, bet Līvu laukumā tiks atklāta piemiņas zīme pirmajam kino seansam Rīgā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) rīkos pieņemšanu zelta kāzu jubilāriem, savukārt Vērmanes dārzā notiks svētku ieskaņas festivāls «Saklausi kino!». Rīgas Centrāltirgū no plkst.20.30 sāksies gardēžu kino vakars.

Plašs pasākumu piedāvājums plānots sestdien, 13.augustā, kad diena sāksies ar fitnesa treniņu Lucavsalā, kur norisināsies arī dažādas citas sportiskas aktivitātes. Jēkaba laukumā interesenti varēs apmeklēt Latgales dienas, bet esplanādē norisināsies pasākums «Rīga kinoobjektīvā». Tāpat rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja apmeklēt pasākumu par Latvijas zirgiem pagātnē un mūsdienās, vērot «Nissan Norde cartoon ralliju».

Gardēži varēs apmeklēt Rīgas svētku restorānu, kas būs izvietots Spīķeros, bet basketbola fani diennakts garumā varēs sekot līdzi tradicionālajam Krastu mačam, kas notiks pie Latvijas Nacionālās operas un baleta. Notiks arī tradicionālā kanāla Regate. Dažādi pasākumi gaidāmi visā Vecrīgā, kā arī Vērmanes dārzā un citur galvaspilsētā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu